O lună până la startul Campionatului European U16 feminin – Divizia B, ediția 2016

O lună ne desparte de debutul Campionatului European U16 feminin – Divizia B, ediția 2016. Evenimentul va fi organizat la Oradea și se întinde pe parcursul a zece zile calendaristice. Intervalul de desfășurare al competiției este 5-14 august 2016.

23 de echipe naționale din Europa și-au anunțat participarea la această competiție. Din acest punct de vedere va fi cel mai mare eveniment baschetbalistic organizat vreodată de Oradea având caracter de competiție internațională.

Aici trebuie ținut cont de eforturile ce țin de transport, cazare și masă, respectiv locurile de desfășurare ale antrenamentelor și meciurilor. Totodată se anunță un bun prilej de a promova principalele puncte de atracție din Oradea și împrejurimi pentru o largă masă de turiști și vizitatori, care altfel nu ar fi avut posibilitatea să audă și să vadă frumusețile acestei zone.

Participantele au fost repartizate în patru grupe, după cum urmează:

Grupa A – Estonia, Slovenia, Israel, Olanfa, Austria, Cipru
Grupa B – Albania, Danemarca, Ucraina, Grecia, Luxemburg, Islanda
Grupa C – Scoția, Finlanda, Bulgaria, Anglia, Irlanda, Bosnia-Herțegovina
Grupa D – Macedonia, Polonia, România, Belgia, Norvegia

Primele două clasate în fiecare grupă se califică pentru sferturile de finală, locurile 3-4 vor continua în turneul 9-16, iar ultimele două clasate vor juca în turneul 17-23.

În total vor exista opt zile de întreceri și două zile de pauză.

Evenimentul se va desfășura în trei săli din Oradea.

Lotul național U16 feminin al României este condus de către Cătălin Tănase (principal), Larisa Toma (asistent) și Constantin Muscă (fizioterapeut). Jucătoarele aflate sub comanda staff-ului tehnic: Maria Ferariu, Nicolette Orban, Silvia Spier, Irina Parau, Alexandra Ghita, Helga Csurulya, Reka Ferencz, Carla Popescu, Rebecca Coroian, Daniela Topan, Denisa Vati, Daria Rusu, Aria Casale, Adina Ciciovan, Stefania Catinean, respectiv Sarah Dumitrescu.

România U16 feminin a participat între 30 iunie și 3 iulie la un turneu în Polonia, unde a obținut o victorie din trei partide disputate. La jumătatea lunii iulie, Româna va găzdui un turneu internațional. Tricolorele se vor muta la Oradea în jurul datei de 21 iulie, atunci când pregătirile vor intra în linie dreaptă.

Mai multe informații despre acest eveniment găsiți AICI.

Solicitări pntru acreditare de presă se trimit la adresa de e-mail adimicinic@gmail.com.