Alin Mihai Fătu a câștigat proba masculină la Campionatele Naționale Individuale de Vară la tenis – 16 ani, ediția 2020

Alin Mihai Fătu, cap de serie numărul 3, legitimat la AS Tenis Club București, a câștigat proba masculină la Campionatele Naționale Individuale de Vară la tenis – 16 ani, ediția 2020. Evenimentul s-a desfășurat la baza sportivă Arena Antonio Alexe, din Oradea, între 25 iulie și 1 august. Competiția s-a desfășurat în organizarea CSM Oradea, sub egida Federației Române de Tenis.

Sâmbătă (01.08), Fătu l-a învins în marea finală pe Dragoș Cazacu, de la Asociația Tenis Club Bright. Acesta nu a fost cap de serie și reușise surpriza competiției în semifinale, atunci când l-a învins pe principalul favorit al competiției și numărul 1 în ierarhia FRT la această categorie de vârstă, Mihai Coman, de la Dinamo București. În marea finală, Fătu a învins cu 6-3 și 6-4.

Născut la data de 7 martie 2004, Fătu ocupă locul al 4-lea în ierarhia națională FRT la categoria 16 ani. El se situează pe locul al 27-lea în Ranking-ul FRT la categoria 18 ani.

Mihai Coman a completat podiumul. Acesta a câștigat meciul pentru locul 3, disputat în compania lui Mihai Lungu, de la CSM Oradea. Rezultatul finalei mici a fost de 7-6 și 6-1.

Reamintim că FR Tenis a anunțat că nu se organizează probe de dublu în această perioadă, ca măsură preventivă în condițiile pandemiei COVID-19.

Evenimentul se la Oradea a fost posibil datorită contribuției și sprijinului oferit de RCS&RDS.

Foto: Roby Boros

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *