Avancronica meciului retur din sferturile de finală FIBA Europe Cup

CSM CSU Oradea primește vizita lui Bakken Bears în manșa a 2-a din sferturile de finală ale FIBA Europe Cup – ediția 2021/22. Meciul se dispută miercuri (16.03), ora 19:00, la Arena Antonio Alexe.

Lupta pentru calificare este deschisă după ce prima manșă, desfășurată în urmă cu o săptămână la Aarhus, a fost câștigată de campioana Danemarcei cu scorul de 84-82. Așadar, se anunță o luptă aprigă încă de la primul angajament.

Ambele echipe au utilizat rotații de opt jucători în prima manșă. Este limpede că CSM-ul a suferit în apărare în duelurile cu Marvelle Harris și Jarred Ogungbemi-Jackson. De asemenea, au existat anumite dificultăți în defensiva la Ryan Evans. Scandinavii au numeroase arme, fiind suficient să menționăm că Michel Diouf este cel mai bun marcator din istoria FIBA Europe Cup, iar Travis Taylor este liderul stagional absolut la recuperare în această competiție.

Ca stil de joc, Oradea are nevoie de mai mare atenție în a preveni joc de tranziție și decizia adversarului de a ataca coșul cât mai rapid posibil. Ofensiva lui Bakken este una dintre cele mai bune din competiție. În schimb, apărarea echipei orădene este fruntașă în FIBA Europe Cup.

În meciul tur, CSM CSU Oradea a dominat prima repriză. A reușit acest lucru prin apariția la recuperare ofensivă și prin faptul că a găsit soluții de a tempera jocul avântat al danezilor. Pe de altă parte este limpede că Bakken este extrem de periculoasă prin faptul că toți jucătorii săi aruncă de la mare distanță.

Ca să-și asigure calificarea, elevii lui Cristian Achim trebuie să se mobilizeze, să aibă un nivel maxim de combativitate și sacrificiu, dar în același timp trebuie să facă un meci foarte bun din punct de vedere al realizărilor baschetbalistice la nivel individual și colectiv. Roș-albaștrii vor trebui să practice cel mai bun baschet de apărare din acest sezon pentru a-și apropia victoria și calificarea.

Fără îndoială, moralul echipei orădene nu este strălucit după eșecul suferit în etapa de campionat ce a precedat acest meci. De asemenea, roș-albaștrii continuă să ducă o cursă contra cronometru în ceea ce privește recuperarea lui Dovis Bickauskis. Reprezentanta Danemarcei nu se confruntă cu probleme medicale înaintea partidei de la Arena Antonio Alexe.

Pe de altă parte, este o nouă oportunitate de a scrie o pagină de istorie pentru club, dar și pentru carierele tuturor celor din echipă. De asemenea, este o nouă confruntare internațională, acolo unde CSM-ul a făcut o treabă de excepție în ultimele 15 luni, existând oportunitatea de a avansa în penultimul act al FIBA Europe Cup pentru a 2-a oară consecutiv.

Totodată, va fi primul meci de baschet organizat în Arena Antonio Alexe după mai bine de doi ani în care nu există restricții în contextul pandemiei COVID-19. Bilete se pot achiziționa AICI. Abonamentele sunt valabile pentru această partidă. Jocul va fi transmis în direct la DigiSport 4, respectiv pe canalul YouTube – FIBA The Basketball Channel.