Cel mai bun rezultat internațional pentru judoka orădean Ioan Dzitac

În perioada 26-27 Martie 2022, la Atena (Grecia), s-a desfășurat Cupa Europeană de Judo de Juniori (U21). La acest eveniment au participat 300 sportivi din 27 țări de pe trei continente.

La acest eveniment a participat lotul național de Judo Juniori al României, compus din opt băieți și 6 fete. Între ei s-au numărat trei juniori orădeni de la LPS-CSM Oradea. Este vorba despre Ioan Dzitac și Flavius Lungu la 66 kg, respectiv Robert Boldiș la 73 kg.

Ioan Dzitac, sportiv legitimat la CSM Oradea, a avut o participare de excepție la câteva zile după ce a devenit campion național al României la Tineret (U23). Acesta s-a clasat pe locul al 2-lea în limitele categoriei 66 kg, după ce a repurtat patru victorii, fiind învins în finala evenimentului de la Atena.

Dzitac a venit al 2-lea în cadrul unui concurs la care au participat 41 de judoka. Sportivul de la CSM Oradea a înregistrat câte două victorii la ippon și două la wazari. El a înregistrat victorie la ippon cu israelianul Sorkin, victorie la wazari contra kazakului Mussakhanov, victorie la wazari în fața turcului Buyukeser, una care i-a asigurat prezența în semifinala categoriei. Aici a obținut din o nouă victorie spectaculoasă la ippon cu azerul Valizada.

În finala categoriei 66 kg, Ioan Dzitac l-a intâlnit pe israelianul Kokolayev. Acesta a învins cu un contraatac de ippon, astfel încât judoka orădean s-a clasat pe un onorant loc 2, fiind de altfel cel mai important rezultat internațional al carierei sale de până acum.

Flavius Lungu s-a oprit în turul al 2-lea în categoria 66 kg, iar Robert Boldiș s-a recunoscut învins în prima fază în cadrul categoriei 73 kg.

De notat că rezultatul lui Ioan Dzitac este cel mai bun pentru întreaga delegație românească în cadrul reuniunii de la Atena. Alexandru Matei, din Focșani, a obținut medalia de bronz la categoria 60 kg.