CSM CSU Oradea cedează în confruntarea cu BC CSU Sibiu

CSM CSU Oradea a suferit prima înfrângere stagională în campionat. Echipa antrenată de Cristian Achim a fost deășită de BC CSU Sibiu, scor 87-91, în cadrul primului meci susținut la turneul de Liga Națională de baschet masculin găzduit la Sala Transilvania din Sibiu.

Jocul a început cu Watson, Fometescu, Broussard, Zekovic și Valeika. CSM-ul s-a instalat la conducere și a fost în avantaj pe parcursul primului sfert cu o singură excepție. Roș-albaștrii au avut reușite în atac, dar nivelul defensiv nu a fost la cel de bun. Oradea conducea la prima pauză cu scorul de 24-19.

Situația s-a schimbat substanțial în sfertul al 2-lea. Bihorenii au comis numeroase greșeli în jocul de construcție, unele dintre ele elementare, iar Sibiul a profitat și a punctat cu generozitate pe tranziție și contraatac. Finalul reprizei a consemnat mari dificultăți pentru bihoreni în ambele faze, iar formația gazdă s-a desprins la 45-38 după 20 minute de joc.

Jocul echipei orădene a lăsat mult de dorit pe tot parcursul secvenței a 3-a. Oradea nu a avut niciun fel de soluții în timp de formația sibiană a avut un ritm de joc impresionant, marcând cu generozitate pe tot parcursul acestei perioade de joc. Astfel, cu zece minute înainte de final scorul era de 78-61 în favoarea lui CSU Sibiu.

Sfertul decisiv a fost la fel de modest pentru orădeni. Ei nu au găsit soluții să reducă din deficit astfel încât să amenințe superioritatea formației gazdă. În plus, spre finalul confruntării, Aaron Broussard a suferit o accidentare la un deget al mâinii drepte. CSM-ul a strâns la cinci puncte în penultimul minut de joc, dar nu a izbutit să anuleze întregul deficit.

Giordan Watson a totalizat 25 puncte, Steohen Holt a adăugat 17 puncte, iar Dragan Zekovic și Aaron Broussard au avut câte 10 puncte fiecare pentru CSM CSU Oradea. În replică, Marquis Addison a reușit 27 puncte pentru formația învingătoare.

CSM CSU Oradea are 3-1 la general după acest eșec și urmează să se dueleze cu BCM U FC Argeș Pitești în cursul zilei de miercuri (30.12), ora 16:00, în direct la DigiSport și LookSport.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *