CSM CSU Oradea cedează în primul joc test susținut la Cluj-Napoca

CSM CSU Oradea a disputat primal meci de pregătire pe teritoriul României și al 3-lea din acest presezon. Formația roș-albastră a întâlnit U-BT Cluj-Napoca în cursul serii de vineri (02.10), în localitatea de pe Someș. Rezultatul final al partidei a fost de 84-72 pentru gazde.

Antrenorul Cristian Achim a ales să înceapă partida cu Watson, Broussard, Fometescu, Zekovic și Valeika. Ambele echipe au mizat pe formule de joc corespunzătoare Cupei României, adică au jucat în permanență cu câte doi jucători autohtoni, câte unul fiind sub 23 ani.

CSM-ul a alternat momentele bune de doc cu cele delos inspirate. Jocul de construcție a lăsat de dorit, bihorenii având anumite probleme cu nivelul de intensitate al echipei adverse. Pe parcurs au intrat Enzo Vescan, Vlad Marinău și Edi Petrescu, primul reușind câte o acțiune ofensivă și una de apărare.

Situația pe tabela de marcaj a fost echilibrată, dar mai multe posesii pierdute transformate în contraatacuri fără adversar pentru gazde au desprins Clujul la zece puncte. Scorul la jumătatea partidei era de 46-38 în favoarea gazdelor.

Repriza secundă a demarat mai bine pentru CSM, dar revirimentul orădenilor a fost stăvilit de amfitrioni cu două reușite de pe semicerc. Staff-ul orădean a rotit și a căutat diferite formule de joc, dar soluții au fost destul de puține. Dragan Zekovic a avut câteva momente de inspirație în succesiune în această perioadă după o primă repriză cu multe imprecizii.

Din punct de vedere defensiv lucrurile au arătat mult mai bine în secvența a 3-a, dar ecartul a mai crescut cu o lungime. Lucrurile nu s-au schimbat în bine pentru pentru roș-albaștri în ultima perioadă de joc. Staff-ul tehnic a rotit întreg efectivul de jucători deplasat la Cluj-Napoca.

Aaron Broussard a izbutit 16 puncte, Dragan Zekovic a totalizat 15 puncte, iar Bobe Nicolescu și Arturas Valeika au contabilizat câte 8 puncte pentru CSM CSU Oradea. Andrija Stipanovic a reușit 18 puncte pentru învingători.

Meciul a fost transmis în direct pe canalul YouTube U-BT Cluj-Napoca.

CSM CSU Oradea este lipsită în continue de Stephen Holt.

Cele două echipe se duelează din nou în cursul zilei de sâmbătă (03.10), ora 18:30. Acea partidă nu va fi transmisă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *