CSM Oradea a cucerit un aur și un bronz la CN de Judo U23

Sportivii CSM Oradea au cucerit două medalii, câte una de aur și una de bronz la finala Campionatului Național de Judo pentru Tineret (U23) – ediția 2022. Evenimentul s-a desfășurat în perioada 18-20 Martie anul curent, la Sala Floreasca din București.

Astfel, Ion Dzitac (foto 1) a triumfat în manieră impresionantă în concursul rezervat categoriei 66 Kg masculin. Sportivul de la CSM Oradea și-a depășit toți adversarii prin procedee ippon, încheindu-și toate luptele înainte de limită.

Robert Boldiș (foto 2) a repurat la rândul său trei victorii prin ippon, fiind însă învins în semifinalele categoriei 73 Kg masculin. Acest sportiv a obținut medalia de bronz pentru CSM Oradea.

Marele absent al evenimentului a fost Alex George Creț. Sportivul anului 2021 în județul Bihor a lipsit de la amintitul concurs întrucât este accidentat. Creț este menajat în vederea participării la Campionatul European pentru Seniori, eveniment programat a se desfășura în perioada 29 Aprilie – 1 Mai 2022, la Sofia (Bulgaria).

Delegația orădeană s-a întors de la finala Campionatului Național de Tineret pentru Judo cu un total de patru medalii. Maxim Tugulea (foto 2) a obținut medalia de bronz pentru LPS CSȘ Bihorul Oradea în limitele categoriei 73 Kg masculin, pentru ca Iasmina Gyoker să aducă bronzul pentru CS Crișul Oradea la categoria 70 Kg feminin.

Sportivii orădeni sunt pregătiți de antrenorii Olimpia Ianc (feminin), respectiv Dan Fâșie și Emil Morar (masculin).