Debut în forță pentru echipa de handbal în noul sezon competițional

CSM Oradea a debutat cu o victorie categorică în sezonul competițional 2021/22 la handbal masculin. Formația antrenată de George Tăutu a surclasat CSU Politehnica Timișoara, într-o partidă disputată în devans, contând pentru prima etapă a Seriei C din Divizia A. Rezultatul final a fost de 31-23.

Confruntarea s-a disputat miercuri (15.09), la Arena Antonio Alexe din Oradea. Devansarea confruntării a fost provocată de faptul că în perioada 16-20 septembrie anul curent se vor desfășura mai multe evenimente, de natură sportivă și nu numai, astfel încât partida de handbal a CSM-ului a deschis în mod oficial noul sezon în cel de-al 2-lea eșalon al țării.

Bănățenii au început mai bine și au înscris primele două goluri ale partidei însă CSM-ul a reacționat repede și a anulat deficitul, preluând conducerea pentru prima dată în minutul 6, prin Paul Oargă. Echilibrul s-a menținut pe tabela de marcaj în primele zece minute de joc, scor 6-4, după care gazdele s-au dezlănțuit în joc și s-au desprins decisiv pe tabela de marcaj. Oradea a terminat prima repriză cu un parțial de 9-0 și conducea cu 21-6 la jumătatea întâlnirii.

Repriza secundă a început favorabil oaspeților. Aceștia au înscris 9 goluri în primele 13 minute de joc ale părții a 2-a și au redus din deficit, însă ecartul a rămas în continuare net favorabil formației orădene. Benjamin Szabo a stopat o perioadă de aproape cinci minute în care CSM Oradea nu a punctat, lucru ce a permis formației din Timișoara să reducă diferența la mai puțin de zece goluri. Oaspeții au câștigat repriza a 2-a, dar meciul a fost adjudecat de CSM Oradea.

Marcatorii echipei orădene: Bogdan Virgil Munteanu – 7 goluri, Paul Oargă – 5 goluri, Ghiță Mateaș – 5 goluri, Răzvan Radu – 4 goluri, Benjamin Sandor Szabo – 4 goluri, Răzvan Mledenciu – 2 goluri, Adrian Szasz – 2 goluri, Sebastian Sfârlea – 2 goluri. În replică, Sebastian Măceșanu a fost principalul marcator al formației vizitatoare. El a înscris 7 goluri. Statistica completă a meciului și evoluția scorului pot fi consultate AICI.

Aceasta este cea de-a 5-a victorie pentru CSM Oradea din ultimele șase întâlniri directe cu CSU Politehnica Timișoara.

Meciul a fost transmis în direct pe pagina de Facebook a echipei de handbal. Au asistat aproximativ 200 de spectatori în tribunele Arenei Antonio Alexe, fiind primul meci de handbal organizat aici de la declanșarea pandemiei COVID-19.

Următoarea provocare pentru elevii lui George Tăutu este programată peste zece zile, în 25 septembrie anul curent. Adversar este SCM Politehnica Timișoara, satelitul echipei prim divizionare. Următorul joc pe teren propriu va avea loc în etapa a 3-a, pe 2 octombrie, în compania lui CSM Reșița.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *