Devid Munea se desparte de CSM Oradea

Liderul echipei dar și unul dintre cei mai experimentați jucatori care au trecut pe la CSM Oradea va părăsi clubul. Devid Munea a fost unul dintre principalii marcatori ai echipei în sezonul precedent, cu un aport considerabil atât fizic, pe teren cât și mental, alături de echipă, reușind să țină echipa unită și în momentele mai puțin frumoase prin care a trecut.

Fostul căpitan al echipei ne-a acordat un scurt interviu înainte ca el să facă joncțiunea cu noua sa echipă.

Cum caracterizezi perioada pe care ai petrecut-o la CSM Oradea ?

Au fost mai multe perioade de fapt, și anume 3 (2005-2010, 2014-2016 și 2017-2020). În proporție de 50% eu m-am format ca jucător aici. Sunt și voi fi recunoscător oamenilor cu care am lucrat, colaborat și luptat pentru obiectivele noastre comune și personale. Pe acestă cale îmi doresc să mulțumesc tuturor celor care au contribuit la formarea mea ca jucător. Oradea este și va rămâne casa mea, iar CSM Oradea va fi mereu un membru al familiei mele, purtând echipa cu mine oriunde merg.

Ce urmează pentru tine?

În viitorul foarte apropiat mă voi deplasa în altă țară, Germania mai exact. Am spus ”DA” unui proiect de 2-3 ani, iar implicarea mea va fi ca jucător, dar și ca antrenor. Este vorba de echipa SFN Vechta.

Care sunt cele mai plăcute amintiri pe care le ai cu echipa roș-albastră?

Una dintre cele mai plăcute amintiri a fost din sezonul 2005/2006 când am promovat în Liga Națională, dar și promovările de pe teren din sezoanele 2009/2010 și 2017/2018. Îmi vor rămâne în minte și amintirile alături de oamenii cu care am colaborat, sportivii cu care am interacționat și ne-am bucurat de fiecare clipă petrecută împreună.

Care este parerea ta despre parcursul echipei la care ai evoluat (n.r CSM Oradea) in sezonul 2019/20?

A fost o evoluție bună, un an cu multe schimbări atât la nivel de lot, cât și la nivel financiar. Pot spune că toate aceste aspecte s-au reflectat în teren, am avut și momente plăcute (victorii), dar și momente neplăcute (înfrângeri). Când ești CSM Oradea toate echipele vor să te bată. De ce ? Pentru că CSM Oradea a fost echipa care mereu a țintit sus.

Descrie-ne cum ai gestionat ultimele luni.

Ultimele luni au fost grele din punct de vedere sportiv deoarece pentru prima oară în viață am comștientizat cât de dependent sunt de sport, în aceste momente ajungi să te gândești că nu e suficient ca dezvoltarea ta personală să fie axată pe un singur domeniu. Probabil pandemia a fost pentru unii o conștientizare și un imbold către un progres.

Dacă ai un mesaj pentru colegi, staff si suporteri.

Jucătorilor le doresc să rămână veșnic tineri, să iubească acest sport, să se dedice trup și suflet pentru îndeplinirea obiectivelor personale și să nu pună pe primul loc partea financiară deoarece dacă respecți fiecare etapă a evoluției sportive este imposibil ca progresul să nu fie și financiar.

Staff-ului îi doresc mult success deoarece știu că perioada actuală nu e tocmai prielnică pentru activități colective, dar sunt sigur că coach George și băieții vor gestiona cu bine perioada și în cele din urmă se vor întoarce acolo unde le e locul – pe semicerc.

Suporterilor care au venit la meciuri le urez numai sănătate, le mulțumesc pentru susținerea lor și vreau să le reamintesc că ei sunt și vor fi mereu al 8-lea jucător.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *