Echipa de handbal a câștigat la Craiova

Echipa de handbal CSM Oradea a repurtat un succes important în deplasare. Formația antrenată de George Tăutu a învins Universitatea Craiova, scor 27-26, într-un meci contând pentru etapa a 20-a din Seria D a Diviziei A – ediția 2019/20.

A fost o partidă extrem de echilibrată pe tot parcursul jocului. CSM-ul avea un avantaj minim la jumătatea confruntării, scor 12-11. Repriza a 2-a a fost mai bogată în realizări pe tabela de marcaj, ambele protagoniste marcând câte 15 goluri.

Golul victoriei a purtat semnătura lui Alex Potera. Acesta a înscris la ultima acțiune a partidei, pe contraatac, după o apărare eficientă a orădenilor.

Devid Munea a înscris zece goluri, fiind cel mai bun marcator al partidei. Ceilalți marcatori ai CSM-ului au fost Oargă 6, Mihăilescu 4, Mateaș 4, Potera 2, Radu 1. Au mai jucat Pomian, Teodorescu, Ivancov, Szasz, Zamfir, Costea, Szilaghy, Chiorean, Costin și Duma.

Este o victorie importantă în lupta pentru calificarea la turneul semifinal. CSM Oradea a remizat la Craiova în cadrul primei confruntări cu această echipă în actualul sezon competițional. Elevii lui George Tăutu au 46 puncte și sunt lideri autoritari ai Seriei D, poziție pe care o vor avea indiferent ce se întâmplă în etapa următoare, când CSM Oradea va sta.

Podiumul este completat de Unirea Sânnicolau Mare (39 puncte la momentul publicării acestui text), respectiv Universitatea Craiova (37 puncte).

Ultima parte a campionatului demarează la mijlocul lunii martie 2020. Duminică (15.03); CSM-ul va evolua în deplasare cu CSU Constantin Brâncuși Tîrgu Jiu.