Echipa de handbal CSM Oradea s-a reunit în perspectiva sezonului competițional 2021/22

Echipa de handbal masculin CSM Oradea s-a reunit luni (02.08), la Arena Antonio Alexe. Antrenorul principal George Tăutu, directorul sportiv Nicușor Vașadi și noul manager el secției Mircea Samarghitan i-au întâmpinat pe sportivi. Aceștia s-au reunit, urmând ca de marți să demareze antrenamentele, planul fiind acela ca noul sezon competițional să demareze la mijlocul lunii septembrie.

George Tăutu, antrenorul principal al echipei CSM Oradea, a anunțat că va construi un lot de jucători cu mai multă experiență pentru startul noului sezon competițional. El a precizat:

Este clar că ne dorim o evoluție mult mai bună decât anul trecut. Eu îmi doresc să fim în careul de patru. Acum depinde, în funcție de câte echipe vor fi în grupă, dar perspectiva este clar de mult mai bine. Mi-am dorit să creez un nucleu de jucători cu mai multă experiență. De asta am și apelat la unii jucători cu care am mai colaborat și în anii trecuți. Sper să facem o treabă mult mai bună decât anul trecut. Acesta este primul obiectiv.

În prezent nu se cunoaște numărul de echipe și sistemul competițional adoptat pentru Divizia A – ediția 2021/22. Referitor la acest aspect, antrenorul CSM Oradea a afirmat:

În momentul de față nu avem o informație confirmată referitor la numărul de echipe înscrise în competiție și implicit la numărul de grupe și componența acestora. Perioada de înscriere se întinde până la mijlocul lunii august și probabil ulterior vom avea o imagine clară cu privire la structura campionatului.

Sunt trei scenarii: patru, trei sau două grupe. Teoretic în 18 septembrie ar trebui să înceapă campionatul, dar nu putem să fim sigur de acest lucru. În funcție și de evoluția pandemiei și de măsurile care se vor impune, respectiv de numărul de echipe înscrise se va creiona un sistem competițional.

Echipa de handbal începe pregătirea de marți, urmând ca sportivii să fie testați pentru a se stabili cu exactitate nivelul de pregătire fizică generală. Antrenorul Tăutu a declarat:

De mâine (n.r. marți – 03.08) începem pregătirea. Vom avea o săptămână în care vom încerca să obținem date din partea jucătorilor, prin diferite testări. Scopul este să aflăm cu exactitate la ce nivel sunt sportivii cu pregătirea fizică generală, iar pe parcurs, în funcție de feedback-ul pe care îl avem din partea jucătorilor, vom ajusta programul de antrenament.

Fotografii de la reunire – click AICI.

Foto: Roby Boros

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *