Echipa U13 a încheiat sezonul 2014/15 pe locul al 8-lea

Echipa U13 a municipiului Oradea a încheiat sezonul competițional 2014/15 pe locul al 8-lea în Campionatul Național al României. Gruparea bihoreană se întorce de la București, acolo unde a participat la turneul final, cu o experiență importantă, acumulată în compania celor mai puternici adversari existenți la categoria de vârstă amintită (născuți în anul 2002 și mai tineri).

Evoluând sub denumirea de LPS CSȘ Bihorul, formația orădeană a disputat cinci partide, pierzându-le pe toate. În pofida acestui bilanț negativ, echipa bihoreană a avut destule momente bune de joc, câțiva dintre sportivi lăsând o foarte bună impresie.

Iată rezultatele înregistrate:

Faza grupelor
LPS CSȘ Bihorul vs ACS Dan Dacian București 44-65
LPS CSȘ Bihorul vs ACS 4Sports București 34-59
LPS CSȘ Bihorul vs CSȘ Târgoviște 54-60

Locurile 5-8
LPS CSȘ Bihorul vs CSU Sibiu 42-85

Meciul pentru locurile 7-8
LPS CSȘ Bihorul vs CSȘ Târgoviște 49-55

Lotul LPS CSȘ Bihorul Oradea la turneul de la București: Alex Iepure, Răvzan Popa, Vlad Ignat, Paul Huciu, Dan Crăciun, Andrei Vlad, George Hălmăjan, Tudor Zoicaș, Dragoș Tomescu, George Vicaș, Alex Tămășdan și Vlad Hăulică. Antrenor: Călin Pop.

Remarcații echipei
Cel mai eficient – Alex Iepure (37)
Cel mai bun marcator – Alex Iepure (47 punte)
Cel mai bun recuperator – Vlad Hăulică (29 recuperări, 10 ofensive)
Cel mai bun pasator – Alex Iepure (8 pase decisive)

De notat că în lotul deplasat la turneul final s-au regăsit George Vicaș și Alex Tămășdan, ambii născuți în anul 2003. Cu alte cuvinte, ei vor putea juca și în sezonul 2015/16 la categoria U13.

Echipa U13 a inclus și alți sportivi în acest sezon competițional. Este vorba despre Luca Novero, Danyel Manea, Darius Măduță, Andrei Mălan, Theodor Oprea, Raul Samuel, dar și alți sportivi născuți în 2003, precum Vlad Marinău, George Usca, respectiv Bogdan Vlad. De asemenea, cu echipa s-a antrenat Patrik Budea, născut în anul 2001.

Bilanțul general al echipei orădene în sezonul 2014/15 la U13 masculin a fost de 20 victorii și 18 înfrângeri. Dincolo de acesta, obiectivul colectivului de antrenori este legat de educarea baschetbalistică corectă a tinerilor care fac parte din grupele de performanță ale academiei de baschet CSM Oradea. De altfel, toți copiii legitimați au fost aleși pe baza selecției făcute în cadrul academiei de baschet amintite.

Această echipă își continuă activitatea și pregătirea. Următoarea provocare este Campionatul Național U14, la care va lua startul în sezonul competițional 2015/16. Cei născuți în anul 2003 vor avea drept de participare și la U13.