Echipa U18 s-a calificat în finala Campionatului Național – ediția 2020/21

LPS Bihorul CSM Oradea s-a calificat în finala Campionatului Național U18 masculin – ediția 2020/21. Formația antrenată de Zoran Vranes și Alin Cureș a învins Laguna București, scor 67-59, în penultimul act, desfășurat sâmbătă (22.05), la Arena Antonio Alexe din Oradea.

Partida a demarat favorabil gazdelor, care s-a instalat la conducere și au construit un avantaj de șase puncte. Laguna a replicat cu 12 puncte în succesiune și a terminat prima secvență la conducere, scor 17-11. Momentul dificil pentru orădeni s-a prelungit și în sfertul al 2-lea, însă Luca Năstruț s-a dezlănțuit de la mare distanță și a marcat 15 puncte în prima jumătate a partidei pentru a aduce LPS Bihorul CSM la conducere, scor 33-29, la jumătatea partidei.

Repriza secundă a demarat cu un parțial de 8-1 în favoarea Lagunei, echipă ce a preluat din nou inițiativa pe tabela de marcaj. Trei coșuri consecutive de trei puncte, primele două semnate Vlad Marinău, iar al 3-lea semnat Denis Pătcaș, au adus Oradea din nou în avantaj. Echilibrul s-a menținut, însă amfitrionii au fost la conducere, scorul după 30 minute de joc fiind de 53-47.

Sfertul 4 a demarat cu o nouă reușită de la mare distanță semnată de Luca Năstruț, prin care Oradea s-a desprins la nouă puncte. Formația antrenată de către Radu Costea a reacționat și s-a apropiat la două posesii spre jumătatea secvenței decisive. Au urmat reușite din acțiune pentru Creț și Schmidt, prin care gazdele au mărit din nou diferența, dar Laguna s-a apropiat la o singură posesie cu trei minute înainte de final. Enzo Vescan a ieșit la rampă cu reușită de pe semicerc într-un moment foarte important la jocului.

Luca Năstruț a totalizat 22 puncte, 6 intercepții, 5 pase decisive, 4 recuperări, Vlad Marinău a reușit 13 puncte, 7 recuperări, 5 pase decisive, 4 intercepții, iar Marian Schmidt a terminat cu 9 puncte pentru învingători. De cealaltă parte, Dan Popescu a totalizat 24 puncte, 4 recuperări, 3 pase decisive și 3 intercepții pentru Laguna.

În finală, programat duminică (23.05), cu începere de la ora 12:00, LPS Bihorul CSM Oradea întâlnește pe U-BT Cluj-Napoca. Acest joc va fi precedat de finala mică, între Dinamo CSȘ Nr. 6 București și Laguna București, cu începere de la ora 9:30. Ambele partide sunt transmise pe canalul YouTube CSM Oradea.

Foto: Roby Boros