Echipa U18 s-a calificat la turneul final al Campionatului Național de baschet masculin – ediția 2020/21

Baschetul juvenil orădean va fi reprezentat la turneul final al Campionatului Național U18 masculin – ediția 2020/21. LPS Bihorul CSM Oradea, sub comanda antrenorilor Zoran Vranes și Alin Cureș, a câștigat grupa din care a făcut parte la turneul semifinal al competiției.

Miercuri (28.04), orădenii au trecut de CSU Știința București, scor 73-61, într-un meci desfășurat la Voluntari. Aceasta a fost cea de-a 3-a victorie din tot atâtea partide disputate în cadrul evenimentului organizat în județul Ilfov.

Partida a demarat favorabil echipei orădene. Aceasta s-a desprins pe tabela de marcaj în secvența inaugurală, scorul după zece minute de joc fiind de 23-11. CSU Știința a echilibrat jocul în sfertul al 2-lea, reușind să înjumătățească deficitul pe tabela de marcaj. Astfel, la jumătatea partidei scorul era de 38-33.

Bucureștenii s-au apropiat amenințător după pauză, avantajul orădenilor fiind de un singur punct în mai multe rânduri. LPS Bihorul CSM a reușit să încheie sfertul al 3-lea mai bine, scorul fiind de 53-49. Echilibrul s-a păstrat, însă Vlad Marinău a punctat de pe semicerc, după care Marian Schmidt și Bogdan Creț au mărit avantajul la zece puncte cu două minute rămase de disputat.

În primele două partide disputate la turneul semifinal, LPS Bihorul CSM Oradea a depășit CSM Galați și CSO Voluntari, clasându-se pe prima poziție a grupei. Astfel, formația bihoreană avansează la turneul final cu un bilanț general de 9-0.