Federația Română de Handbal a suspendat toate competițiile până la 31 martie 2020

Federația Română de Handbal a anunțat sistarea întregii activități pe care o organizează. Anunțul a fost făcut vineri (13.03). Măsura afectează activitatea echipei CSM Oradea, care se afla în program de pregătire pentru ultima parte a sezonului regulat în Divizia A, Seria D – ediția 2019/20.

Formația antrenată de George Tăutu nu va disputa duminică (15.03), conform programării inițiale, meciul cu CSU Constantin Brâncuși Târgu Jiu. Potrivit înștiințării oficiale, toate competițiile de handbal din România se sistează cel puțin până la 31 martie 2020.

Iată comunicatul oficial transmis de Federația Română de Handbal:

Federația Română de Handbal consideră că sănătatea participanților la activitatea handbalistică și nu numai, trebuie să primeze și, ținând cont de setul de măsuri luate în ultima perioadă de către Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență, de faptul că numărul persoanelor depistate pozitiv cu COVID-19 de pe teritoriul României este în creștere, decide suspendarea tuturor competițiilor de handbal pe plan intern.

Astfel, Consiliul de Administrație al F.R.H. a decis astăzi, 13 martie, sistarea tuturor competițiilor de handbal organizate sub egida F.R.H., A.J.H., A.M.H. până la data de 31 martie.

De asemenea:

  • dubla cu Polonia contând pentru calificarea lotului național de senioare la Euro 2020, Danemarca și Norvegia, a fost amânată de comun acord cu Federația Poloneză de Handbal pentru perioada 3/4 iunie, respectiv 6/7 iunie 2020.
  • participarea lotului național de tineret feminin la stagiul de pregătire de la Izvorani și dubla cu Germania din perioada 15 – 22 martie au fost anulate.
  • participarea lotului național de tineret feminin la turneul internațional din perioada 26 – 29 martie, Rusia, a fost anulată.
  • participarea lotului național de cadete la Jocurile Mediteraneene din perioada 8 – 12 aprilie 2020 a fost anulată