Finala Ligii Naționale la baschet masculin – ediția 2020/21 merge în joc decisiv

CSM CSU Oradea a câștigat ultimul meci pe teren propriu în sezonul competițional 2020/21. Roș-albaștrii au învins U-BT Cluj-Napoca, tot la patru puncte diferență, așa cum au făcut-o în urmă cu două zile. Meciul 4 al finalei Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2020/21 s-a încheiat cu scorul de 64-60.

Partida a fost echilibrată pe tot parcursul celor 40 minute de joc efectiv. Niciuna dintre protagoniste nu a avut prea multe momente de strălucire ofensivă, dovadă numărul mic de puncte marcate, în evidentă scădere în măsură ce timpul ce joc s-a scurs. Nivelul de intensitate și agresivitate, lupta în adevăratul sens al cuvântului a redus din claritate și precizie, fie din punct de vedere individual sau colectiv.

Cele două echipe se aflau la egalitate după primul act, CSM-ul având un mic avantaj la jumătatea partidei, scor 37-35. U-BT a trecut la conducere în sfertul al 3-lea, unul pe care l-a încheiat la conducere, scor 52-51. Sfertul 4 a fost cel mai modest din punct de vedere al realizărilor pe tabela de marcaj. Aceasta a rămas blocată la scorul de 58-56 mai bine de trei minute și jumătate. Stephen Holt a transformat o aruncare de la mare distanță și a desprins Oradea la două posesii. Clujul nu a avut puterea să reacționeze, iar meciul s-a terminat cu protagoniștii ambelor echipe epuizați din punct de vedere fizic.

Aaron Broussard a totalizat 16 puncte, 6 recuperări, 2 pase decisive și 2 intercepții, iar Stephen Holt a adăugat 11 puncte pentru învingători. De cealaltă parte, Patrick Richard a totalizat 13 puncte, 4 recuperări pentru formația din Cluj.

Arena Antonio Alexe a fost plină, publicul contribuind din plin la spectacol. Similar Meciului 3, suporterii roș-albaștri au ajutat CSM-ul să obțină victoria.

Astfel, CSM CSU Oradea se agață de U-BT Cluj-Napoca și trimite finala Ligii Naționale în Meciul 5. Jocul decisiv se va disputa duminică (20.06), la BT Arena din Cluj-Napoca. Meciul va fi transmis în direct la DigiSport și LookSport.

Foto: Roby Boros