Garlon Green vorbește despre calificarea CSM CSU Oradea la Final Four-ul FIBA EuroCup – ediția 2020/21

CSM CSU Oradea s-a calificat la Final Four-ul FIBA Europe Cup – ediția 2020/21. O performanță excepțională, obținută chiar la Arena Antonio Alexe, acolo unde a găzduit jocurile din playoff-ul competiției.

Roș-albaștrii au învins Una Hotels Reggio Emilia, scor 71-64, în meciul decisiv pentru calificarea în semifinale. În cadrul acestei partide principalul realizator a fost Garlon Green. Americanul a contabilizat 15 puncte, 4 recuperări, o intercepție în 27 minute, având 6/9 la aruncările din acțiune și 1/1 la linia de pedeapsă pentru un indice de 17 la eficiență.

La finalul partidei, Garlon Green a declarat următoarele:

„Este un sentiment extraordinar faptul că am obținut victoria. Este una de impact major din punct de vedere emoțional și extrem de relevantă prin prisma faptului că am obținut calificarea la Final Four. Este un moment istoric pentru echipă și sunt foarte fericit că sunt părtaș la acest eveniment în existența clubului din Oradea.”

Referitor la momentele dificle prin care a trecut echipa din Oradea în săptămânile premergătoare acestui turneu, Garlon a precizat:

„Cred că a fost în cele din urmă o perioadă care ne-a ajutat. Se pare că greutățile prin care am trecut împreună ne-au ajutat din punct de vedere al grupului, simt că suntem mai uniți și că suntem colegi mai buni. Am fost dornici să revenim pe teren și din punct de vedere psihologic a fost un moment important peste care am reușit să trecem cu brio și cu două rezultate de excepție.”

Referitor la adversari, ținând cont de faptul că unii jucători au cochetat cu Euroliga și chiar NBA din echipele pe care CSM CSU Oradea le-a învins, Green – a cărui frate are la rândul său o carieră îndelungată în NBA – a spus:

„Această competiție este una excelentă și care îți oferă oportunitatea să joci în compania unor jucători de certă valoare. Sunt mulți tineri extraordinar de talentați, dar și sportivi consacrați, cu bogată experiență. Am avut parte de adversari de valoare și cu toate acestea ne-am calificat la turneul final. Nivelul adversarilor aduce un plus de prestigiu acestei performanțe.”

Întrebat dacă echipa sa poate să câștige trofee, Green a spus:

„Acesta este obiectivul nostru și țintim să obținem trofee. Actualmente suntem într-o perioadă în care acumulăm și ne străduim să devenim mai buni ca echipă, dar sunt convins că vom da totul pentru a obține trofee în acest sezon.”

Foto: Roby Boros