Giulia Popa, sfertfinalistă la Campionatele Naționale Individuale de Vară – 12 ani feminin

Giulia Safina Popa a avut o participare remarcabilă la Campionatele Naționale Individuale de Vară la tenis – categoria 12 ani, în proba feminină, ediția 2020. Evenimentul s-a desfășurat la Brașov, acolo unde a ajuns între primele opt sportive ale competiției.

Sportiva legitimată la CSM Oradea a fost înscrisă direct pe tabloul principal al competiției. Aici, Giulia s-a confruntat în primul tur cu Maia Ilinca Burcescu, de care a trecut cu 7-6 și 6-0. În turul al 2-lea, Popa s-a confruntat cu Ingrid Ioana Sănduleasa, pe care a învins-o cu 6-2, 6-2.

Astfel, Giulia Safina Popa a pătruns în sferturile de finală ale competiției. Aici a dat peste Eva Munteanu, cap de serie numărul 3. Orădeanca a fost învinsă cu 2-0 la seturi.

Născută pe 9 noiembrie 2009, Giulia se situează pe locul al 10-lea în ierarhia națională FRT la categoria 12 ani feminin. Acest rezultat este cu atât mai important cu cât este cu un an mai mică decât vârsta maxim admisă la această categorie.

Reamintim că Giulia Popa a ocupat locul 3 la Campionatele Naționale Individuale de Iarnă la categoria 11 ani feminin, desfășurate în luna decembrie 2019, la București. Luna trecută, sportiva de la CSM Oradea a disputat finala Trofeului Tennis Performance, eveniment de categoria A, desfășurat tot la București. Ea a câștigat în proba de dublu feminin la același eveniment.

În cursul acestei săptămâni, la Iași, s-au desfășurat Campionatele Naționale Individuale de Vară la tenis rezervate categoriei 18 ani. CSM Oradea a avut mai mulți reprezentanți la acest eveniment, însă doar Nimrod Nemeș a obținut calificarea pe tabloul principal. El a câștigat în primul tur, trecând de Tudor Vasilache, însă a fost depășit apoi în turul al 2-lea de Dragoș Cazacu, un alt jucător provenit din calificări.

Ion Arcasa Straciuc și Mihai Lungu, la masculin, respectiv, Andrada Elena Bonte, la masculin, au reprezentat CSM Oradea pe tabloul calificărilor în această competiție. Ei nu au reușit să pătrundă pe tabloul principal. Reamintim că Lungu a ocupat locul 4 la Campionatele Naționale Individuale de Vară la tenis rezervate categoriei 16 ani. Acest eveniment a fost organizat săptămâna trecută, la baza sportivă Arena Antonio Alexe din Oradea, de CSM Oradea, sub egida Federației Române de Tenis.

Reamintim că în acest an la Campionatele Naționale de Vară, la toate categoriile de vârstă, se joacă numai în probe individuale. Federația Română de Tenis a luat decizia să nu organizeze competiții de dublu în contextul pandemiei COVID-19.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *