Informații acces media/presă la meciul/meciurile din finala Ligii Naționale la baschet masculin – ediția 2020/21, organizat/e la Arena Antonio Alexe

CSM Oradea permite accesul nominal al reprezentanților mass-media pentru meciurile din finala Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2020/21 și în care este angrenată echipa CSM CSU Oradea, iar clubul orădean are calitatea de organizator.

Datorită situației epidemiologice actuale, a prevederilor legale și a protocolului medical al Federației Române de Baschet, accesul reprezentanților mass-media la meciurile echipei CSM CSU Oradea este limitat la un număr de 10 (zece) persoane pentru meciurile care se desfășoară în Arena Antonio Alexe.

Acreditările eliberate anterior pentru meciurile din sezonul competițional 2020/21 nu sunt valabile pentru meciurile din finala Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2020/21. Așadar, toate instituțiile media care doresc să aibă acces la meciurile de la Oradea în finala LNBM 2021 sunt rugate să transmită o solicitare în acest sens la adresa de e-mail media@csmoradea.ro . Data limită pentru solicitare este luni (14.06), ora 16:00.

Solicitarea trebuie să includă următoarele:

– Solicitare scrisă de eliberare a acreditării de presă
– Legitimația de presă eliberată de instituția pe care o reprezintă

Doar persoanele/instituțiile media care vor primi e-mail prin care se confirmă aprobarea solicitării vor avea acces în Arena Antonio Alexe la Meciul 3 și eventualul Meci 4 al finalei Ligii Naționale de baschet masculin. Acestea vor fi înștiințate printr-un e-mail în cursul serii aceleiași zile de luni (14.06), până cel mai târziu la ora 22:00. Subliniem că se va permite accesul a cel mult zece persoane cu activitate de jurnalist, reporter sau fotograf (cel mult una per instituție).

În procesul de aprobare, se va ține de cont de numărul reprezentanților media ai echipelor angrenate în meci și reflectarea activității baschetbalistice în respectiva publicație pe parcursul sezoanelor anterioare și a sezonului în curs.

Având în vedere legislația națională în vigoare privind desfășurarea evenimentelor sportive pe timp de pandemie de COVID-19, la meci pot participa următoarele categorii de persoane având calitatea de jurnalist:

A. Persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.

B. Persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore ori al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore și se vaccinează în centrul de vaccinare organizat în parcarea Arenei Antonio Alexe special pentru acest eveniment. Persoanele care aleg să se vaccineze în alt centru de vaccinare nu vor beneficia de acces în sală pentru meci/meciuri.

La intrarea în Arena Antonio Alexe, jurnaliștii acreditați vor prezenta actul de identitate în original, legitimația de presă eliberată de instituția pe care o reprezintă și dovada vaccinării. Lipsa oricăruia dintre aceste documente va determina organizatorul să nu permită accesul în incintă pentru respectiva persoană.

Menționăm că nu se va organiza conferință de presă la finalul meciului/meciurilor. Se vor lua declarații la finalul meciului cu participarea deținătorului de drepturi TV și a ofițerilor de presă ai echipelor direct implicate.

CSM Oradea își rezervă dreptul de a elimina din Arena Antonio Alexe orice persoană care nu respectă prevederile legale și/sau indicațiile organizatorilor sau ale reprezentanților de securitate, indiferent de calitatea care i-a permis inițial accesul în sală.