Înfrângere în cel de-al 2-lea meci disputat la Istanbul

CSM CSU Oradea a fost învinsă de Balkan Botevgrad, scor 55-58, în cel de-al 2-lea meci la turneul FIBA Europe Cup – ediția 2020/21, de la Istanbul. Meciul s-a desfășurat joi (28.01).

Partida a început cu Broussard, Holt, Green, Markovic și Baciu. Primul sfert a fost extrem de modest din toate punctele de vedere. Nivelul de concentrare și combativitate au fost minime, iar execuția acțiunilor ofensive aproape inexistentă. De cealaltă parte, Balkan a avut dificultăți la semicerc, dar conducea la prima pauză cu scorul de 15-11.

Oradea a avut mari dificultăți la controlul mingii și a pierdut multe atacuri fie din dribling, fie cu fault ofensive. Roș-albaștrii au avut mari probleme cu greșelile personale, Valeika având trei în patru minute de joc. De asemenea, Nicolescu, Markovic și Holt au avut probleme la acest capitol. Watson a reușint un five point play prin care a adus CSM-ul în avantaj. Scorul la jumătatea partidei era de 29-24 în favoarea bihorenilor.

Repriza secundă a demarart favorabil alb-verzilor. Aceștia au preluat conducerea după un parțial de 8-2. Apărarea orădeană a avut dificultăți, iar jocul ofensiv a rămas la fel de lipsit de intensitate. Balkan a fost în avantaj pe tabela de marcaj mare parte din timpul de joc, problemele cu greșelile personale accentuându-se pentru elevii lui Cristian Achim. Secvența a 3-a s-a încheiat cu scorul de 43-42 pentru Oradea, după reușita pe recuperare ofensivă a lui Watson.

Sfertul decisiv a demarat modest din puncte de vedere ofensive la ambele panouri. Echipele s-au succedat la conducere, echilibrul menținându-se pe tabel de marcaj. Aruncarea de pe semicerc a continuat să fie imprecisă pentru roș-albaștri, jocul rezumându-se la voință fizică. Balkan a marcat un coș de trei puncte prin Avramov și Valeika a comis greșeală antisportivă. Același jucător de la bulgari a marcat încă o dată de pe semicerc, iar Broussard a replicat cu un coș și fault pentru a stabili rezultatul final.

Giordan Watson a totalizat 12 puncte, iar Aaron Broussard a adăugat 11 puncte, 9 recuperări pentru CSM CSU Oradea. Darko Balaban a replicat cu 14 puncte, 7 recuperări pentru Balkan.

CSM CSU Oradea are 1-1 la general după acest meci, similar lui Balkan Botevgrad.

Foto: FIBA.basketball