Înfrângere în finala Cupei României – ediția 2019/20

CSM CSU Oradea a fost învinsă de U-BT Cluj-Napoca în finala Cupei Româneii – ediția 2019/20. Partida desfășurat luni (10.02), la Sala Horia Demian din Cluj-Napoca, s-a încheiat cu scorul de 61-68.

Partida a demarat cu Watson, Richard, Fometescu, Markovic și Zekovic. Formația din Cluj a fost mai inspirată în joc și a profitat de un nou început lipsit de nivelul necesar de intensitate din partea orădenilor. Astfel, U-BT a construit un avantaj important, desprinzându-se la 23-9 înainte ca CSM-ul să stabilească scorul la prima pauză, de 23-12.

Sfertul 2 a fost mult mai bun pentru roș-albaștri. Ei au fost mai prezenți la recuperare, mai agresivi în apărarea unu la unu și au găsit soluții să limiteze jocul ofensiv al clujenilor. Oradea s-a apropiat la 26-24, însă ofensiva elevilor lui Cristian Achim nu a fost cea mai bună pe parcursul acestei reprize. Clujul s-a desprins din nou, iar Nikola Markovic a transformat o aruncare de trei puncte cu care a strâns la 34-29 după 20 minute de joc.

Repriza secundă a demarat în nota de dominare a clujenilor. Aceștia s-au desprins la peste zece lungimi încă din debutul sfertului al 3-lea și au menținut situația sub control. Kris Richard a ajuns la trei greșeli personale în timp de jocul său ofensiv a fost neproductiv. Nici ceilalți jucători ai CSM-ului nu au avut mai multă inspirație, iar scorul a devenit 59-41 la intrarea în secvența decisivă.

Sfertul 4 a demarat cu două reușite de trei puncte pentru roș-albaștri. Clujul a reacționat cu un coș precedat de o acțiune controversată, după care Oradea a mai înscris o dată de trei puncte. Același Patrick Richard a menținut echipa clujeană în avantaj consistent pe tabela de marcaj. Intercepția lui Kuti urmată de un slam dunk a desprins Clujul la peste zece lungimi cu două minute și jumătate rămase de disputat. Situația nu s-a mai schimbat până la final, orădenii reușind să reducă din deficit în ultimul minut de joc.

Kris Richard a totalizat 16 puncte, 6 recuperări, 5 intercepții, Nikola Markovic a adăugat 12 puncte, iar Dragan Zekovic a terminat cu 12 puncte, 2 capace pentru CSM CSU Oradea. În replică, Darko Planinic a reușit 17 puncte, 6 recuperări, iar Patrick Richard a adăugat 16 puncte pentru U-BT Cluj-Napoca.