Înfrângere în Israel

CSM CSU Oradea a fost învinsă pe terenul lui Ironi Ness Ziona în cadrul etapei a 5-a din faza a 2-a FIBA Europe Cup – ediția 2019/20. Rezultatul final a fost de 85-77, israelienii reușind astfel să anuleze diferența din tur.

Partida a început cu Watson, Richard, Broussard, Markovic și Zekovic. Roș-albaștrii au deschis jocul mai bine, chiar dacă au comis mai multe erori în jocul de construcție. CSM-ul a condus o bună parte din prima secvență, desprinzându-se la 15-8. Gazdele au reacționat și au terminat prima secvență în forță, preluând conducerea și marcând un coș de trei puncte pe sirenă pentru a se desprinde la 23-19.

Sfertul al 2-lea a demarat cu un Cătălin Baciu foarte util în defensivă. Oradea a înscris primele patru puncte și a restabilit egalitatea pe tabela de marcaj. Gazdele au revenit la conducere după o posesie pierdută transformată în contraatac unu contra zero. Defensiva bihorenilor a avut dificultăți împotriva jocului fără pivot al lui Ness Ziona. Zekovic a readus CSM-ul în avantaj de la semidistanță, după care a mărit ecartul cu o reușită de pe semicerc. Gazdele au replicat cu un parțial de 8-0 pentru a reveni la conducere. A urmat un parțial de 7-0 pentru orădeni, aceștia intrând în avantaj la vestiare, scor 41-36.

Cele două formații s-au succedat la conducere în sfertul al 3-lea. Oradea a beneficiat de triplele lui Zekovic, respectiv de imprecizia gazdelor la linia de pedeapsă. A fost prea puțin pentru a menține formația bihoreană în avantaj pe tabela de marcaj la intrarea în secvența decisivă. Ironi Ness Ziona se afla la conducere, scor 62-57.

Aaron Broussard a făcut eforturi susținute pentru a ține Oradea în joc, dar Daequan Cook a venit cu răspunsul. CSM-ul a alternat momentele bune cu greșelile și nu a profitat de puținele șanse oferite de adversar. Richard și Watson au reaprins speranțele, primul de la linia de pedeapsă, iar cel din urmă pe contraatac, după o intercepție colectivă. Richard a egalat după o recuperare ofensivă a lui Markovic. Ness Ziona a reușit apoi să marcheze nouă puncte consecutiv pentru a se desprinde decisiv pe tabela de marcaj.

Dragan Zekovic a totalizat 17 puncte, Giordan Watson a terminat cu 15 puncte, Aaron Broussard a reușit 15 puncte, 5 pase decisive, Kris Richard a terminat cu 13 puncte, 4 recuperări, 4 intercepții, iar Nikola Markovic a reușit 7 puncte, 14 recuperări pentru CSM CSU Oradea. Daequan Cook a reușit 28 puncte, 11 recuperări pentru Ironi Ness Ziona.

În urma acestui rezultat ambele echipe au 2-3 la general, șansele de calificare ale acestora fiind scăzute.