Înfrângere în prelungiri pe terenul lui Rapid București

CSM CSU Oradea a suferit un nou eșec surprinzător în Liga Națională de baschet masculin – ediția 2021/22. Roș-albaștrii au fost învinși pe terenul nou promovatei Rapid București, scor 74-76.

Partida a demarat extrem de modest pentru bihoreni. După ce Alex Gavrilovic a deschis scorul cu o aruncare de trei puncte, feroviarii au trecut în control. Aceștia s-au apărat cu intensitate, pe care au utilizat-o eficient și în faza de atac. Erik Copes a fost de neoprit la panoul orădean, doar greșelile personale comise, trei în prima repriză, reușind să-l limiteze. La prima pauză scorul a fost de 30-15 în favoarea lui Rapid.

Secvența a 2-a a început cu un nivel de apărare mai bun pentru orădeni. În schimb, ofensiva roș-albaștrilor a suferit cumplit. CSM-ul a ratat cu nonșalanță de la linia de pedeapsă și a întâmpinat tot felul de probleme în atac. Jocul colectiv a fost extrem de limitat, iar acțiunile individuale au rămas fără rezultat pe tabela de marcaj. La jumătatea partidei scorul era de 42-29 pentru gazde.

Rapid s-a desprins la 18 puncte în debutul reprizei a 2-a. CSM-ul a ajuns la 11 aruncări libere ratate și avea 17% la aruncările de trei puncte după 30 minute de joc. Apărarea a funcționat mai bine pe finalul secvenței a 3-a, dat atacul a continuat să sufere. Totuși, Oradea a înjumătățit deficitul și a adus scorul la 54-45, după 30 minute de joc.

Secvența decisivă a început cu un parțial de 6-2 în favoarea echipei orădene. Astfel, deficitul a coborât la două posesii. Replica a venit de la același Erik Copes, de neoprit în spațiul de trei secunde pentru defensiva bihoreană în acest meci. De notat că Rapid a luptat exemplar în condițiile în care majoritatea jucătorilor au avut probleme cu greșelile personale. Ofensiva lui CSM CSU Oradea a continuat să sufere din toate punctele de vedere. Holt a strâns la un punct în penultimul minut de joc. Richard a reușit un coș cu fault și a egalat la 65. Rapid a ratat următoarea posesie și a oferit un atac de 7.5 secunde echipei orădene, moment în care Achim a cerut timp de odihnă. Richard a ratat ultima aruncare, meciul intrând în prelungiri.

Amfitrionii au preluat conducerea, dar Holt a replicat cu un coș de trei puncte prin care a adus Oradea în avantaj pentru prima dată după primele minute ale partidei. Roș-albaștrii s-au desprins la două posesii pe tabela de marcaj. Gazdele au continuat lupta, restabilind egalitatea la 74 și apoi au preluat conducerea cu patru secunde rămase de disputat.

În urma acestui rezultat, CSM CSU Oradea are un bilanț general de 13-5.