Înfrângere în ultimul meci din grupe la Turneul Final al CN U18 masculin de la Oradea

LPS Bihorul CSM Oradea a pierdut meciul cu U-BT Cluj-Napoca, în ziua a 3-a la turneul final al Campionatului Național U18 masculin – ediția 2020/21. Partida s-a desfășurat la Arena Antonio Alexe din Oradea, fiind transmisă în direct pe canalul YouTube CSM U Oradea. Rezultatul final a fost de 56-68.

Partida a demarat sub semnul echilibrului, consemnându-se patru situații de egalitate și două schimbări la conducere. Elevii lui Zoran Vranes și Alin Cureș au avut un nivel bun de intensitate, dar nu au reușit să compenseze întotdeauna deficitul de gabarit la interior. Formația clujeană a avut mai mult inițiativa și a încheiat sfertul inaugural cu un avantaj de o posesie, scor 14-11.

Pe parcursul secvenței a 2-a, formația antrenată de Horia Pascu s-a desprins pe tabela de marcaj. Clujul a avut procentaje superioare, controlând și lupta în spațiul de trei secunde, prin Ștefan Grasu și Modibo Diaby. Orădenii au avut câteva momente bune de joc, dar nu suficiente. Pe finalul reprizei, Rareș Teodorof a avut câteva realizări importante în ambele faze ale jocului. La jumătatea partidei scorul era de 32-21.

În debutul reprizei a 2-a, orădenii au marcat de două ori de pe semicerc reducând din deficit pe tabela de marcaj, scor 45-38. U-BT a reacționat și s-a desprins din nou, marcând ultimele cinci puncte ale secvenței a 3-a. Așadar, cu zece minute înainte de final scorul era de 50-38.

Sfertul decisiv a demarat cu un parțial de 11-2 în favoarea gazdelor care s-au apropiat la 52-49. Echilibrul s-a menținut câteva minute bune pe tabela de marcaj. Luca Năstruț a avut șansa să restabilească egalitatea cu o aruncare de trei puncte, însă mingea a refuzat să intre în coș. Dragoș Lungu s-a evidențiat pe final de meci pentru U-BT, acesta făcând diferența cu câteva acțiuni individuale de mare efect.

Luca Năstruț a totalizat 15 puncte, Vlad Marinău a adăugat 11 puncte, 3 intercepții, iar Bogdan Creț a încheiat cu 10 puncte pentru Oradea. Ștefan Grasu a replicat cu 23 puncte, 9 recuperări, iar Dragoș Lungu a adăugat 20 puncte, 5 pase decisive, 5 recuperări pentru învingători.

LPS Bihorul CSM Oradea a avut 2-1 la general, clasându-se pe locul al 2-lea, iar U-BT Cluj-Napoca a terminat cu 3-0 la general și a ocupat prima poziție în Grupa A. Ambele formații au avansat în semifinale.

Sâmbătă (22.05), cu începere de la orele 14:00 și 17:00, se dispută penultimul act al competiției. Meciurile sunt transmise în direct pe canalul YouTube CSM U Oradea.

Foto: Roby Boros