Înfrângere la Cluj în debutul fazei a 2-a din FIBA Europe Cup 2019/20

CSM CSU Oradea a pierdut meciul cu U-BT Cluj-Napoca contând pentru prima etapă din faza a 2-a a grupelor în FIBA Europe Cup – ediția 2019/20. Partida de la BT Arena din Cluj-Napoca s-a încheiat cu scorul de 81-76. Confruntarea a fost transmisă în direct la DigiSport și pe canalul YouTube al FIBA.

Partida a demarat cu Watson, Richard, Broussard, Markovic și Valeika. Roș-albaștrii au deschis jocul foarte bine pe faza ofensivă, desprinzându-se la 15-4 în primele minute de joc efectiv. Valeika și Broussard au adus puncte importante CSM-ului. Clujul nu a reușit să reacționeze imediat, însă finalul secvenței a consemnat o scădere în precizia paselor și a aruncărilor la coș în jocul bihorenilor. Gazdele au marcat ultimele patru puncte din sfertul de deschidere, Oradea conducând cu scorul de 23-17.

Parțialul lui U-BT s-a prelungit în debutul sfertului al 2-lea. Amfitrionii au egalat situația la 23. Echipele au alternat la conducere, însă finalul reprizei a fost controlat de clujeni. Productivitatea ofensivă a lui Kris Richard a fost extrem de scăzută, astfel încât ceilalți jucători au avut de acoperit inclusiv la finalizare. Aruncările gazdelor au început să intre, inclusiv cele contestate, scorul la jumătatea partidei fiind de 45-36 în favoarea lui U-BT Cluj.

Repriza secundă a demarat cu o triplă în contul CSM-ului, dar gazdele au reacționat. Orice inițiativă a roș-albaștrilor a primit răspuns din partea amfitrionilor. Aceștia au continuat să aibă un avantaj confortabile pe tabela de marcaj, lucru datorat parțial impreciziei orădenilor inclusiv din apropierea coșului. Scorul la intrarea în secvența decisivă era de 65-53 în favoarea gazdelor.

Sfertul decisiv a demarat cu mai multe intervenții utile din partea lui Cătălin Baciu în ambele faze ale jocului. Tripla lui Barnette a adus CSM-ul la doar două posesii în cel de-al 3-lea minut pe fondul impreciziei la linia de pedeapsă. Broussard și Barnette au strâns la 65-64 în minutul 35 al partidei, dar Oradea a irosit șansa de a prelua conducerea. Gazdele au replicat și s-au desprins din nou. CSM-ul nu a găsit soluții, chiar dacă a rămas aproape pe tabela de marcaj.

Arturas Valeika a totalizat 21 puncte, Aaron Broussard a adăugart 18, iar Giordan Watson și Sean Barnette au terminat cu câte 11 fiecare. În replică, Patrick Richard a reușit 18 puncte.