Înfrângere la Constanța

CSM CSU Oradea a fost învinsă pe terenul lui BC Athletic Neptun Constanța într-o partidă restantă, contând pentru etapa a 11-a în Liga Națională de baschet masculin – ediția 2021/22. Jocul a avut loc luni (14.02), la Sala Sporturilor din Constanța. Rezultatul final a fost de 83-75.

Prima jumătate a partidei a cuprins nouă schimbări la conducere. Ambele echipe au avut avantaje maxime de șase puncte în această perioadă de joc. Apărarea orădeană a lăsat mult de dorit, la fel cum și nivelul de intensitate a fost scăzut. Procentajul la aruncările de la distanță a fost modest, iar CSM CSU Oradea a avut mari probleme în a se apăra împotriva slovenului Zan Kosic. Acesta avea 5/5 la semicerc la jumătatea meciului, cu 21 puncte marcate. După 20 minute de joc scorul era de 44-43 în favoarea lui Athletic Constanța.

Kris Richard a punctat de mai multe ori de la mare distanță în sfertul 3. Constanța a continuat prestația curajoasă și a rămas în avantaj pe tabela de marcaj. Stephen Holt și Nikola Markovic au ieșit la rampă pe finalul secvenței a 3-a, aceasta terminându-se cu un avantaj minim pentru orădeni. BC Athletic a venit din nou la conducere în debutul secvenței decisive. CSM-ul a avut mari probleme în atac, marcând o singură dată din acțiune în primele cinci minute din sfertul 4, pe contraatac. Finalul partidei a fost modest pentru orădeni.

Kris Richard a totalizat 20 puncte, 5 recuperări, iar Garlon Green a terminat cu 12 puncte, 4 recuprări pentru CSM CSU Oradea. Zan Kosic a replicat cu 23 puncre pentru formația învingătoare.

CSM CSU Oradea a fost lipsită de Alex Gavrilovic și Mark Ogden în această partidă. De cealaltă parte au absentat patru jucători străini. De cealaltă parte au absentat patru jucători.

În urma acestui meci, CSM CSU Oradea are un bilanț general de 12-4.