Înfrângere la limită la Cluj-Napoca

CSM CSU Oradea a fost învinsă de U-BT Cluj-Napoca, scor 89-88, într-un meci contând pentru etapa a 5-a din TOP 6. Partida s-a desfășurat sâmbătă (07.03), la BT Arena din Cluj-Napoca.

Jocul a demarat în formula Watson, Richard, Petrescu, Zekovic, Valeika. Roș-albaștrii au început mai bine instalându-se la conducere. Cele două formații s-au succedat la conducere pe tabela de marcaj, însă CSM-ul a reușit să termine prima secvență în avantaj, scor 27-26, însă gazdele au marcat ultimul coș al acestei perioade de joc chiar pe sirenă.

Sfertul al 2-lea a accentuat problemele defensive ale orădenilor. Aceștia nu au găsit soluții să limiteze ofensiva lui U-BT, echipă ce avea 71% la aruncările de două puncte. Ambele echipe au avut dificultăți la semicerc. CSM-ul a întâmpinat probleme cu greșelile personale, aând două jucători cu trei greșeli personale încă din prima repriză. Totodată a trimis echipa clujeană de 21 ori la linia de pedeapsă. Scorul la jumătatea partidei era de 53-45 în favoarea lui U-BT Cluj-Napoca.

Sfertul al 3-lea a fost controlat de echipa gazdă. CSM-ul a avut momente bune, dar a întâmpinat noi probleme în apărare, Tarolis și Richard fiind principalele dileme pentru defensiva roș-albastră. Valeika a comis cea de-a 4-a greșeală personală, alți trei jucători de la CSM având câte trei greșeli personal. Scorul la intrarea în sfertul decisiv a fost de 73-63 în favoarea gazdelor.

Aaron Broussard a trecut peste o perioadă dificilă în secvența a 3-a și a reaprins spreanțele orădenilor marcând de trei ori din acțiune în debutul secvenței decisiv și a strâns la 75-70 cu mai puțin de șapte minute rămase de jucat. Richard și Zekovic au apropiat CSM-ul la patru puncte în minutul 37, apărarea orădeană provocând o greșeală în ofensiva Clujului, iar Kris Richard a strâns la 82-80. Nikola Markovic a obținut o intercepție, iar același Broussard a recuperat ofensiv și egalat absorbind contactul pentru a transforma libera suplimentară, aducând Oradea în avantaj. Echipele s-au succedat la conducere pe tabela de marcaj, Richard forțând o aruncare de trei puncte la plus trei cu 16 secunde pe timpul de atac. Clujul a profitat și a revenit la conducere.

Kris Richard a totalizat 22 puncte, Aaron Broussard a adăugat 19, Dragan Zekovic a terminat cu 11, iar Kristijan Krajina a bifat 10 pentru CSM CSU Oradea. În replică, Donatas Tarolis a reușit 24 puncte.