Istoric CSM Oradea Baschet Masculin – Numărul total de meciuri disputate

CSM Oradea se află în cursul celui de-al 15-lea sezon în primul eșalon baschetbalistic al României. Echipa de baschet a fost preluată de Clubul Sportiv Municipal Oradea în vara anului 2005, după ce a obținut promovarea în eșalonul de elită a sportului cu mingea la coș din țara noastră.

Echipa de baschet a luat ființă în vara anului 2003, la inițiativa regretatului Antonio Alexe, a lui Șerban Sere și a lui Mircea Matei. Aceasta a obținut promovarea în Divizia A (actualmente Liga Națională) la capătul celui de-al 2-lea sezon de existență, adică în stagiunea 2004/05.

De-a lungul acestor ani, echipa de baschet masculin a trecut prin multe. A încercat să se stabilizeze drept o echipă de luat în seamă în țara noastră, însă a întâmpinat probleme financiare ce au determinat-o să reducă masiv cheltuielile și să supraviețuiască datorită tinerilor jucători orădeni.

Apoi, a venit salvarea, prin intermediul implicării municipalității alături de o serie însemnată de finanțatori din mediul privat. Astfel, dintr-o echipă care lupta pentru supraviețuire, nu doar în primul eșalon ci și ca existență, CSM Oradea a devenit o echipă de top a campionatului românesc, cucerind trei titluri naționale și o supercupă, disputând încă o finală de campionat și cinci de cupă, clasându-se de șase ori pe podiumul Ligii Naționale de baschet masculin.

De-a lungul istoriei sale, de la preluarea echipei de către CSM Oradea, echipa de baschet a susținut un număr total de 608 meciuri. Este vorba despre partide în sezonul regulat, playout și playoff-ul Ligii Naționale, Cupa României, SuperCupa României, respectiv în cupele europene – FIBA EuroChallenge, Basketball Champions League și FIBA Europe Cup.

Roș-albaștrii au câștigat 337 meciuri și au pierdut 271. Rezultă o rată de succes de 55.42%. CSM Oradea are 22-34 în cupele europene, 285-214 în Liga Națională (cumulat sezon regulat, playout și playoff), 29-21 în Cupa României, respectiv 1-2 în SuperCupă.

CSM Oradea a jucat pentru trofeu de 12 ori: de patru ori în Liga Națională, de cinci ori în Cupa României și de trei ori în SuperCupă. Are patru trofee cucerite: trei campionate și o supercupă.

Parcursul echipei de baschet a Clubului Sportiv Municipal Oradea în fiecare sezon poate fi consultat AICI.

Notă
Evidența cuprinde toate meciurile oficiale disputate, incluzându-l pe cel din 7 martie 2020, de la Cluj-Napoca, pierdut la limită, scor 88-89. Liga Națională de baschet masculin – ediția 2019/20 a fost întreruptă la 10 martie 2020 și este neclar dacă sau când se va relua.

Parcursul echipei în sezonul competițional 2019/20 poate fi consultat AICI.