J5 Oradea Junior Trophy s-a încheiat sâmbătă (12.09)

Sâmbătă (12.09), pe terenurile 1 și 5 din incinta CSM Oradea Tenis Club, s-au desfășurat finalele J5 Oradea Junior Trophy – primul din seria de trei turnee de tenis ITF World Tennis Tour Juniors, organizate de CSM Oradea, cu sprijinul RCS&RDS. Competiția a fost destinată categoriei 18 ani, dar la eveniment au fost prezenți și sportivi mai tineri.

La capătul unei întregi săptămâni de competiție s-au stabilit câștigătorii în probele de simplu masculin și feminin.

Mihai Alexandru Coman, cap de serie numărul 8, a triumfat în proba individuală la masculin. El l-a învins în ultimul act pe bulgarul Dinko Dinev, principalul cap de serie al competiției. A fost o confruntare demnă de finală, Coman impunându-se în trei seturi extrem de echilibrate – 7/6, 6/7 și 7/5.

Întrecerea feminină a fost decisă după o finală cu trei seturi. Anca Alexia Todoni a reușit dubla, după ce ieri a triumfat în proba de dublu feminin. Timișoreanca a depășit-o pe Vanessa Ioana Georgiana Popa Teiușanu, cap de serie numărul 1, scor 6/2, 6/7 și 6/0.

Vineri (11.09), Floriana Popovici (foto 2, stânga), de la CSM Oradea, a triumfat în proba de dublu feminin. Ea a făcut pereche cu Anca Alexia Todoni. Cele două au învins tandemul Ștefania Bojica – Cara Meșter în ultimul act, scor 6/4, 3/6 și 11/9.

Proba de dublu masculin a fost adjudecată de Vlad Cristian Breazu și Alin Fătu.

Turneul a demarat sâmbăta trecută cu jocurile din calificări, pentru ca în prima zi a acestei săptămâni, adică pe 7 septembrie, să demareze întrecerile pe tabloul principal. Este o competiție ce se desfășoară pe zgură, fiind puse la dispoziție opt terenuri pentru meciuri și două terenuri pentru antrenamente.

Rezultatele complete, respectiv tablourile celor patru întreceri pot fi consultate AICI. Întrecerea a fost supervizată de Raluca Băcescu (Brașov). Au oficiat Ioan Mărginean (Cluj-Napoca), Andrei Brisc și Mihai Grec (ambii din Zalău). Director de turne a fost Nicușor Vașadi, din partea CSM Oradea.

În perioada 13-20 septembrie anul curent, se va desfășura un al 2-lea turneu internațional de același nivel. Competiția intitulată J4 Oradea Junior Trophy demarează duminică (13.09) cu jocurile din calificări. Partidele de pe tabloul principal încep marți (15.09), finalele fiind programate pentru duminică (20.09). Se dispută competiții de simplu și dublu, atât la băieți, cât și la fete, categoria 18 ani. Evenimentul este găzduit de CSM Oradea sub egida ITF World și are loc în incinta CSM Oradea Tenis Club (aflată în vecinătatea Arenei Antonio Alexe).

Citiți și

Foto: Roby Boros

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *