Kris Richard a debutat în echipa națională a României

Kris Richard a debutat în mod oficial pentru echipa națională a României. Jucătorul originar din statul Texas a dobândit cetățenia română spre sfârșitul anului 2019 și a devenit eligibil să evolueze pentru naționala tricoloră.

Antrenorul Tudor Costescu i-a acordat debutul în echipamentul Vulturilor tocmai la meciul cu Spania. Coincidența a făcut ca adversar să fie campioana mondială în exercițiu la chiar primul meci oficial al României după ce Kris a dobândit statutul de cetățean al României.

Venit de pe bancă, jucătorul legitimat la CSM CSU Oradea a bifat 28 minute și 44 secunde de joc. El a contribuit cu 14 puncte, având 6/8 la aruncările din acțiune, fără vizită la linia de pedeapsă. Kris a adăugat 4 pase decisive, 2 recuperări, o intercepție și un capac, având trei posesii pierdute pentru 17 la eficiență și -9 la +/-.

România a pierdut meciul cu Spania, disputat joi (20.02), la BT Arena din Cluj-Napoca cu scorul de 71-84. Kris a fost al 2-lea marcator, principalul creator și al 2-lea cel mai eficient jucător al tricolorilor în acest meci. De asemenea, dincolo de linia statistică, Kris a atras aprecieri din partea lui Sergio Scariolo, antrenorul campioanei mondiale. Acesta a precizat următoarele la conferința de presă de la sfârșitul meciului:

„Kristopher Richard este un jucător pe care echipa națională a României l-a încorporat de curând și în acest meci am înțeles foarte bine de ce. Acest jucător nu evoluează pentru statistică, preferând un joc de echipă. În permanență a căutat omul liber. În acest meci s-a pus în slujba echipei și l-a interesat să crească nivelul de joc al ei în ambele faze ale jocului.”

La meciul cu Spania, în lotul lărgit s-a aflat și Giordan Watson, celălalt jucător naturalizat de la CSM CSU Oradea. Alături de echipa națională la acest meci a fost și Bobe Nicolescu, acesta fiind indisponibil la ora actuală.

Luni (24.02), România se duelează cu Israel, în deplasare.