Liderii CSM CSU Oradea în meciul ce a asigurat echipei calificarea în faza a 2-a din FIBA Europe Cup – ediția 2019/20

CSM CSU Oradea a obținut cea de-a 4-a victorie în Grupa D din FIBA Europe Cup – ediția 2019/20. Campioana României s-a impus pe terenul lui BC CSU Sibiu, scor 75-69, miercuri (13.11), asigurându-și calificarea în faza a 2-a a grupelor în această întrecere continentală.

A fost o partidă cu oscilații incredibile pe tabela de marcaj. CSM-ul s-a desprins la 27-17 în primele zece minute de joc, dar Sibiul a replicat cu un parțial de 28-5 în cel de-al 2-lea sfert. Diferența de 13 puncte consemnată la pauză a fost cea mai mare în favoarea uneia dintre protagoniste.

Repriza secundă a consemnat revirimentul orădenilor. Aceștia au reușit un parțial de 25-11 în sfertul al 3-lea, Draga Zekovic aducând CSM-ul în avantaj la intrarea în secvența decisivă. Ultimele zece minute au consemnat mai multe schimbări la conducere, însă tripla lui Dragan Zekovic a adus definitiv formația oaspete la conducere, după care un coș de trei puncte semnat Kris Richard, pe sirenă, cu mâna adversarului în față, a desprins echipa bihoreană la două posesii.

Staff-ul tehnic a rotit nouă jucători în această partidă. Opt dintre ei au avut între 14 și 32 minute în teren. CSM-ul a terminat cu 50% la aruncările de trei puncte, având cinci jucători cu cel puțin o astfel de reușită. Defensiva orădeană a produs 20 posesii pierdute echipei sibiene.

Așa s-a scris istoria celei de-a 3-a victorii consecutive în deplasare în FIBA Europe Cup, a celei de-a 4-a în această competiție și a 5-a succesivă în cupele europene. De asemenea, este a 5-a victorie consecutivă pentru CSM CSU Oradea în toate competițiile.

Iată liderii echipei în victoria de la Sibiu:

Eficiență – Kris Richard (18)
Puncte – Kris Richard (21)
Recuperări – Aaron Broussard (6)
Pase decisive – Aaron Broussard (6)
Intercepții – Aaron Broussard (6)
Capace – Kris Richard, Sean Barnette, Arturas Valeika (câte 1)
Minute – Dragan Zekovic (31:40)
Plus/minus – Pavle Reljic (28)

În cadrul acestui meci s-a consemnat debutul lui Pavle Reljic în acest sezon competițional. Deși nu a jucat de mai multe luni un meci competitiv, baschetbalistul sârb a avut o contribuție consistentă la victoria echipei orădene. El a terminat cu un indice +/- de 28 (!) în cele 19 minute și zece secunde petrecute în teren. Reljic a avut 5 puncte cu 100% din acțiune, 2 recuperări, 2 pase decisive, o intercepție și o posesie pierdută. Nivelul său de intensitate, efortul depus în apărare și luciditatea afișată în faza de atac au fost elemente de maximă importanță în succesul echipei. Pavle a substituit cu real succes absența lui Giordan Watson în acest meci. Americanul cu cetățenie română a fost menajat pentru această deplasare.

Foto: FIBA.basketball