Liderii CSM CSU Oradea în meciul cu SCM Timișoara

CSM CSU Oradea a repurtat cea de-a 3-a victorie stagională în Liga Națională la baschet masculin. Roș-albaștrii au depășit SCM Timișoara, scor 75-68. Meciul s-a desfășurat la Arena Antonio Alexe din Oradea, duminică (13.12).

Jocul a fost controlat de bihoreni. Cu excepția primelor minute, când s-au consemnat trei schimbări la conducere și o situația de egalitate, Oradea a fost în avantaj pe tabela de marcaj. Apărarea a funcționat impresionant, cu precădere în primele 20 minute de joc. Avantajul a urcat la 20 lungimi în debutul reprizei secunde. Timișoara a redus din deficit pe finalul jocului, dar fără să pună sub amenințare superioritatea gazdelor pe tabela de marcaj.

Staff-ul tehnic al CSM CSU Oradea a rotit zece jucători în acest meci. Aceștia au avut 58% la aruncările din acțiune, fiind redutabili la finalizare atât din spațiul de trei secunde, cât și la semicerc. În schimb, Timișoara a avut 17 recuperări ofensive, dar a terminat meciul cu doar 39% la aruncările din acțiune.

Liderii CSM CSU Oradea în acest meci

  • Eficiență – Aaron Broussard (18)
  • Puncte – Stephen Holt (15)
  • Recuperări – Aaron Broussard (10)
  • Pase decisive – Giordan Watson (8)
  • Intercepții – Arturas Valeika, Aaron Broussard (câte 2)
  • Capac – Tudor Fometescu, Aaron Broussard (câte 1)
  • Minute – Stephen Holt (30:39)
  • Plus/minus – Arturas Valeika (18)

Stephen Holt a jucat în pofida unei entorse de gleznă, suferită pe parcursul meciului precedent. El s-a simțit bine, chiar dacă a resimțit dureri pe tot parcursul meciului. I s-au acordat minute semnificative, aportul său în echipă fiind extrem de important.

De asemenea, Nikola Markovic a avut un aport ofensiv mai consistent. El a fost agresiv în spațiul de trei secunde, dar în același timp și-a asumat mai multe lucruri la finalizare după ce în primele meciuri a fost implicat mai mult în jocul de construcție al echipei.

Giordan Watson și Dragan Zekovic au fost constanți pe parcursul acestui meci și al întregului turneu, iar Aaron Broussard a confirmat că este o piesă de bază în ambele faze ale jocului, având și un aport statistic vizibil. În fine, Arturas Valeika a confirmat din nou că prin prezența sa pe parchet, CSM CSU Oradea este o echipă mai bună, lucru confirmat aproape în permanență de coeficientul său +/-.

CSM CSU Oradea obține a 3-a victorie, după ce în primele zile ale turneului recent încheiat a învins CSM Târgu Jiu și CSM Galați.

Următoarea provocare a CSM-ului este programată pentru 29-30 decembrie în cadrul turneului 3 din LNBM. Adversari vor fi BCM U FC Argeș Pitești și BC CSU Sibiu. Formația orădeană nu va juca la cel de-al 2-lea turneu.

Foto: Roby Boros