Liderii CSM CSU Oradea în meciul de campionat de la Craiova

CSM CSU Oradea a obținut a 11-a victorie consecutivă în Liga Națională de baschet masculin – ediția 2019/20 și a terminat Grupa valorică A pe locul 1. Roș-albaștrii au triumfat pe terenul lui SCM U Craiova în cadrul etapei a 14-a, ultima din faza inaugurală a actualei ediții de campionat. Rezultatul final a fost de 75-68.

Partida a fost controlată de roș-albaștri. Ei au condus aproape permanent, singura excepție consemnându-se chiar la începutul partidei. Oradea a câștigat primele trei secvențe la diferența de 6, 2 și 4 puncte. Pe final echipa din Craiova a redus din deficit, dar nu a putut amenința superioritatea elevilor lui Cristian Achim.

Oradea a avut procentaj superior la aruncările din acțiune, a câștigat lupta la recuperare, a avut mai multe intercepții și a beneficiat de o rotație mai adâncă. De altfel, au fost rotiți trei jucători U23 pe parcursul primei reprize, fiecare având contribuții. Aici trebuie subliniat faptul că Vlad Marinău a fost utilizat pentru prima dată într-un meci din Liga Națională, el servindu-l perfect pe Sean Barnette pentru o aruncare deschisă din colțul terenului.

Liderii echipei în victoria de la Craiova din campionat:

Eficiență – Nikola Markovic și Sean Barnette (17)
Puncte – Nikola Markovic (17)
Recuperări – Dragan Zekovic (7)
Pase decisive – Dragan Zekovic (4)
Intercepții – Sean Barnette (3)
Capac – Edward Petrescu, Cătălin Baciu (1)
Plus/minus – Nikola Markovic (9)
Minute – Giordan Watson (26:09)

Aceasta a fost a 2-a victorie în dubla deplasare a CSM-ului la Craiova. În urmă cu două zile, roș-albaștrii s-au impus cu 77-65, în manșa a 2-a din sferturile de finală ale Cupei României.

CSM CSU Oradea încheie prima fază a campionatului cu 12-2 la general, pe prima poziție a clasamentului.

Foto: Ionuț Greere / Sportul Doljean (Facebook)