Liderii CSM CSU Oradea în partida cu BCM U FC Argeș Pitești

CSM CSU Oradea a repurtat cel mai consistent succes stagional. Campioana României a depășit pe BCM U FC Argeș Pitești, scor 100-64, în etapa a 11-a din Grupa valorică A în Liga Națională de baschet masculin – ediția 2019/20.

Roș-albaștrii au controlat jocul de la un capăt la celălalt. Ei s-au desprins la 24-16 în primul sfert, câștigând și următoarele două secvențe, cu 30-13 și 25-14. Secvența a 4-a a consemnat egalitatea, 21-21, în condițiile în care CSM-ul a terminat partida cu cinci jucători autohtoni în teren, iar Edi Petrescu a adus punctul 100 pentru gazde.

În cadrul acestei partide au fost rotiți 12 jucători. A fost primul meci în care Kris Richard a evoluat ca jucător autohton, iar Bobe Nicolescu a revenit în teren după ce a absentat la jocul de la mijlocul săptămânii, cu Ironi Ness Ziona. Nu mai puțin de 11 jucători au punctat în cadrul acestei partide. Arturas Valeika a fost menajat în acest meci.

De cealaltă parte au absentat Justas Tamulis și Szabolcs Santa (accidentați), respectiv noua achiziție Cameron Rundles (nu a obținut drept de joc până la ora acestui meci).

Liderii CSM CSU Oradea:

Eficiență – Kris Richard, Nikola Markovic (20 fiecare)
Puncte – Kris Richard (20)
Recuperări – Cătălin Baciu (7)
Pase decisive – Giordan Watson (6)
Intercepții – Aaron Broussard (5)
Capac – Tudor Fometescu, Cătălin Baciu, Dragan Zekovic (câte 1)
Minute – Tudor Fometescu (24:03)
Plus/minus – Giordan Watson (30)

Roș-albaștrii au terminat cu 69% la două puncte, 48% la trei puncte. De asemenea, a terminat cu 25 pase decsive, 14 intercepții și un raport de 124-59 la eficiență.

CSM CSU Oradea are 9-2 la general, având o serie de opt victorii în competiția internă. Roș-albaștrii se situează pe locul al 2-lea în ierarhia la zi a Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2019/20.

Foto: Roby Boros