Liderii CSM CSU Oradea în primele două meciuri din Liga Națională de baschet masculin – ediția 2020/21

CSM CSU Oradea a obținut două victorii în zile consecutive în cadrul turneului de Liga Națională la baschet masculin – ediția 2020/21 pe care îl găzduiește la Arena Antonio Alexe. Roș-albaștrii au învins CSM Târgu Jiu, scor 90-65, respectiv CSM Galați, scor 87-69. Au fost două partide cu mod complet diferit de desfășurare.

Prima, cel cu formația din Târgu Jiu, a fost controlată în întregime de roș-albaștri. Ei au construit un avantaj important de la început și au controlat situația pe tot parcursul celor 40 minute de joc efectiv.

În cea de-a 2-a, cu CSM Galați, lucrurile s-au complicat. Un început modest și o continuare chiar rea au pus Oradea într-o situație delicată. Oradea a reușit un parțial de 67-35 în ultimele 24 minute de joc efectiv pentru a se impune, dar în realitate de abia în sfertul decisiv a reușit să se desprindă în învingătoare.

Prezentă în formulă completă la turneul pe care îl găzduiește, formația antrenată de Cristian Achim a arătat momente bune, dar și unele modeste. Bihorenii plătesc tribut, majorității echipelor lipsei de ritm de competiție, dublate firește de faptul că o parte a componenților echipei s-au confruntat cu diferite probleme ce i-a împiedicat să se antreneze în regim normal.

Aspectul care funcționează impresionant pentru CSM CSU Oradea este aruncarea de la mare distanță. Echipa are 27 coșuri de trei puncte marcate și un procentaj de 45.7% la acest procedeu. De asemenea, în cele din urmă, CSM-ul a marcat 90 și 87 puncte, dar este de urmărit cum se va comporta ofensiva într-o confruntare cu o echipă provenită din prima grupă valorică și care spre deosebire de oponenții întâlniți până acum are experiență.

Iată liderii CSM CSU Oradea în primele două partide:

StatisticaMecivs Târgu Jiu (90-65)vs Galați (87-69)
EficiențăWatson, Nicolescu, Zekovic (15)Watson (31)
PuncteWatson, Zekovic (14)Zekovic (19)
RecuperăriBaciu, N.Markovic (7)Watson (8)
Pase decisiveN.Markovic (9)Watson, N.Markovic (6)
IntercepțiiHolt (3)Watson (4)
CapaceValeika (2)N.Markovic (1)
Plus/minusWatson (24)Valeika (28)
MinuteHolt (26:14)Broussard (28:03)

Până la această oră au fost rotiți 13 din cei 14 jucători prezenți în bulă. În ambele partide au fost rotiți toți cei 12 sportivi înscriși pe foaia de arbitraj.

Recapitulăm rezultatele înregistrate până la această oră în cadrul turneului de la Oradea:

MeciScor
SCM Timișoara vs CSM Galați80-78
CSM CSU Oradea vs CSM Târgu Jiu90-65
CSM Târgu Jiu vs SCM Timișoara63-71
CSM Galați vs CSM CSU Oradea69-87

Duminică (13.12), ora 19:30, este programată confruntarea dintre CSM CSU Oradea și SCM Timișoara. Meciul va fi transmis în direct la DigiSport 4. De la ora 14:00, tot la TV, se dispută meciul dintre CSM Galați și CSM Târgu Jiu.

Foto: Roby Boros