Liderii CSM CSU Oradea în primul meci pierdut în deplasare din FIBA Europe Cup 2019/20

CSM CSU Oradea a suferit prima înfrângere în deplasare în actuala ediție FIBA Europe Cup. Campioana României a cedat pe terenul lui U-BT Cluj-Napoca, scor 76-81, în prima etapă din faza a 2-a a grupelor acestei competiții.

După un start excelent, ce a cuprins desprinderea la 15-4 și menținerea unui avantaj important până la 23-22, roș-albaștii au avut o cădere la capătul căreia au cedat inițiativa. Oradea s-a văzut condusă cu scorul de 45-36 la jumătatea confruntării, iar avantajul formației clujene a urcat la 12 lungimi cu zece minute înainte de final. Sfertul 4 a revenit CSM-ului, dar trebuie notat că elevii lui Cristian Achim au irosit două șanse de a egala în diferite momente ale secvenței decisive.

Oradea a avut procentaj mai bun la aruncările din acțiune, dar a cules mai puține recuperări. Clujenii au marcat 25 puncte de pe urma celor 15 posesii pierdute de bihoreni. În schimb, CSM-ul a înscris doar 14 puncte de pe urma celor 14 mingi pierdute de U-BT. De asemenea, învingătorii au marcat mai mult pe contraatac (10-6) și din spațiul de trei secunde (38-36). Unitatea a 2-a orădeană a avut un plus (17-14), iar raportul punctelor marcate după recuperare ofensivă a fost ușor favorabil bihorenilor (14-13).

Liderii CSM CSU Oradea în partida de la Cluj-Napoca:

Eficiență – Arturas Valeika (22)
Puncte – Arturas Valeika (21)
Recuperări – Aaron Broussard (6)
Pase decisive – Giordan Watson (6)
Intercepții – Kris Richard (3)
Capac – Sean Barnette, Giordan Watson (câte 1)
Minute – Giordan Watson (34:35)
Plus/minus – Giordan Watson (12)

CSM CSU Oradea are 0-1 la general în Grupa J după această confruntare. Următorul meci în cupele europene are loc miercuri (18.12), ora 19:00, pe teren propriu, în compania lui Ironi Ness Ziona.

Foto: Sandor Manases / FIBA.basketball