Liderii CSM CSU Oradea în victoria cu BC CSU Sibiu

CSM CSU Oradea a dispus de BC CSU Sibiu, scor 75-60, într-un meci contând pentru etapa a 4-a în Grupa Roșie a Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2019/20. Partida s-a desfășurat marți (04.03), la Arena Antonio Alexe din Oradea.

Confruntarea a demarat favorabil oaspeților. Sibiul a înscris primele șapte puncte și s-a desprins la 27-18 în primul act, însă lucrurile s-au schimbat din secvența a 2-a. CSM-ul s-a apărat mult mai bine, a limitat jocul avântat al adversarului și i-a refuzat acestuia aruncările deschide pe tranziție ofensivă. De aici a rezultat un parțial de 46-18 în intervalul sferturilor 2 și 3. Ultimele zece minute nu au mai adus schimbarea, Oradea bifând un succes important în încercarea de a-și asigura avantajul terenului propriu în primele două faze ale playoff-ului LNBM.

Oradea a avut avantaj în ceea ce privește procentajele la aruncările de două puncte și linia de pedeapsă. Roș-albaștrii au cules mai multe recuperări și mai multe pase decisive. Sibiu a avut procentaj mai bun la aruncările de pe semicerc, a terminat cu mai multe recuperări ofensive și cu o posesie pierdută mai puțin.

Liderii CSM CSU Oradea în acest meci:

Eficiență – Nikola Markovic (18)
Puncte – Dragan Zekovic, Aaron Broussard (16)
Recuperări – Arturas Valeika, Nikola Markovic (9)
Pase decisive – Giordan Watson (6)
Intercepții – Aaron Broussard (3)
Capac – Arturas Valeika (1)
Minute – Kris Richard (27:16)
Plus/minus – Sean Barnette (15)

CSM-ul a utilizat o rotație de 11 jucători. Zece dintre ei au avut între 10 și 27 minute. Șase jucători au avut peste zece la eficiență. Șapte oameni au punctat, patru dintre ei având peste 10 puncte înscrise.

Cu această ocazie s-a consemnat debutul lui Kristijan Krajina în uniforma CSM CSU Oradea. Pivotul croat a bifat 11 minute de joc și a adus un plus de forță în spațiul de trei secunde. El nu a fost implicat în jocul ofensiv, dar s-a achitat de sarcinile trasate în jocul defensiv împotriva unei echipe recunoscute pentru modul în care domină zona vopsită.

Tudor Fometescu și Bobe Nicolescu au absentat, ambii fiind accidentați. În aceste condiții, staff-ul tehnic i-a rotit pe Edward Petrescu și Vlad Marinău ca jucători U23. La final a fost trimis în teren și al 3-lea jucător tânăr, în persoana lui Enzo Vescan.

De asemenea, CSM CSU Oradea a evoluat fără Pavle Reljic, fiind limitată la patru jucători în rotația de bază la pozițiile 1-2-3 pe parcursul reprizei secunde.

CSM CSU Oradea obține a 14-a victorie în LNBM și are un bilanț general de 15-2 cu care se menține pe primul loc al clasamentului.

Foto: Roby Boros