Liderii CSM CSU Oradea în victoria cu Ironi Ness Ziona

CSM CSU Oradea a învins Ironi Ness Ziona, scor 86-80, în etapa a 2-a din Grupa J (faza a 2-a a grupelor) în FIBA Europe Cup – ediția 2019/20. Meciul s-a desfășurat miercuri (18.12), la Arena Antonio Alexe.

Jocul a fost controlat de bihoreni în prima repriză. Aceștia s-au desprins pe tabela de marcaj la 11 puncte în primul act și conduceau cu 49-35 la jumătatea partidei. Oradea s-a desprins la 20 puncte în debutul reprizei secunde, dar Ironi Ness Ziona a recuperat și a preluat conducerea pe tabela de marcaj. Nikola Markovic și Kris Richard au marcat câte două coșuri de trei puncte în momentele decisive ale partidei pentru a readuce Oradea în control și implicit să consfințească victoria.

Cu această ocazie Oradea și-a egalat recordul stagionale de pase decisive într-un meci, cu 27. Roș-albaștrii au avut mai multe recuperări, mai puține posesii pierdute și procentaje mai bune la aruncări.

Kris Richard a stabilit un record personal stagional cu 31 puncte marcate. El a terminat cu 7/10 la aruncările din acțiune. Cu această ocazie s-a consemnat revenirea în teren a lui Dragan Zekovic. Acesta nu a mai jucat din 2 decembrie, din cauza unei probleme de sănătate. Sârbul a ratat trei meciuri din această cauză.

Liderii CSM CSU Oradea în acest meci:

Eficiență – Kris Richard (30)
Puncte – Kris Richard (31)
Recuperări – Sean Barnette (7)
Pase decisive – Giordan Watson (10)
Intercepții – Aaron Broussard (2)
Capace – Arturas Valeika (3)
Plus/minus – Giordan Watson (16)
Minute – Kris Richard (32:29)

La formația israeliană a evoluat Daequan Cook, fost jucător în NBA. Acesta a disputat peste 300 meciuri în liga nord-americană. Cook a totalizat 16 puncte, 4 recuperări, 2 pase decisive și o intercepție în contul lui Ironi Ness Ziona.

În urma acestui meci, CSM CSU Oradea are 1-1 la general, fiind la egalitate cu celelalte trei echipe din Grupa J. Competiția se va relua pe 8 ianuarie 2020, când roș-albaștrii primesc vizita campioanei din Belarus, Tsmoki Minsk.