Liderii CSM CSU Oradea în victoria cu U-BT Cluj-Napoca, scor 82-74

CSM CSU Oradea a învins U-BT Cluj-Napoca, scor 82-74, într-un meci contând pentru etapa a 10-a din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2019/20. Partida s-a desfășurat sâmbătă (14.12), fiind extrem de disputată și echilibrată, însă controlată de roș-albaștri.

Elevii lui Cristian Achim au deschis jocul foarte bine și s-au instalat la conducere menținându-se în control pe tot parcursul primei secvențe. Scorul la prima pauză a fost de 26-20. Oaspeții au jucat mai bine în sfertul al 2-lea, atunci când s-a consemnat o cădere în nivelul de execuție al roș-albaștrilor, astfel încât U-BT Cluj-Napoca a preluat conducerea. Oradea a reacționat însă și a revenit la conducere fără să mai cedeze. Scorul la jumătatea partidei era de 42-37.

Echilibrul s-a păstrat și în sfertul al 3-lea, dar CSM-ul nu a mai cedat inițiativa. Purtată de un public entuziast și energic, formația orădeană nu a cedat un milimetru și a câștigat majoritatea duelurilor la jumătate. Totodată, pressing-ul oaspeților nu a dat roade, astfel încât bihorenii s-au desprins la un maxim de 12 lungimi, pentru ca Giordan Watson să stabilească rezultatul final după ce U-BT a înjumătățit amintitul ecart maxim. Astfel, cu o victorie la opt puncte diferență, CSM CSU Oradea are, provizoriu, avantajul rezultatelor directe întrucât în tur s-a consemnat scorul de 89-82 în favoarea echipei de pe Someș.

Oradea a avut procentaj mai bun la aruncările de trei puncte și la general din acțiune. De asemenea, a câștigat duelul la intercepții (11-4) și posesii pierdute (14-19). În fine, raportul eficienței a fost favorabil bihorenilor (91-77). De notat că U-BT a terminat cu procentaje mai bune la două puncte și linia de pedepasă, având mai multe recuperări și mai multe pase decisive.

Liderii CSM CSU Oradea în acest meci:

Eficiență – Kris Richard (21)
Puncte – Kris Richard (18)
Recuperări – Aaron Broussard (7)
Pase decisive – Kris Richard (5)
Intercepții – Aaron Broussard (4)
Capace – Arturas Valeika, Cătălin Baciu (câte 2)

Opt din cei zece jucători folosiți în acest meci au terminat cu plus la capitolul +/-.

CSM CSU Oradea bifează a 7-a victorie consecutivă și ajunge la 8-2, menținându-se pe locul al 2-lea în ierarhia generală a Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2019/20.

Foto: Roby Boros