Liderii CSM CSU Oradea în victoria de la Sibiu

CSM CSU Oradea a deschis anul calendaristic 2020 cu o victorie în deplasare. Roș-albaștrii au controlat meciul cu BC CSU Sibiu și au învins cu scorul de 85-63. Partida a făcut parte din programul etapei a 12-a în sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2019/20.

Formația orădeană a avut un nivel defensiv impresionant și a transformat realizările defensive în acțiuni ofensive tăioase. Crearea situațiilor favorabile de finalizare a contribuit din plin la procentaje, astfel încât CSM-ul a avut superioritate la toate capitolele, cu excepția recuperărilor.

Învingătorii au câștigat fiecare sfert. De altfel, ecartul a crescut constant, fiind de 5 puncte la prima pauză, 10 la jumătatea partidei, respectiv 14 la intrarea în secvența decisivă. Finalul a consemnat cel mai mare ecart din această partidă, 22 puncte. De altfel, CSM-ul nu a fost în deficit pe tabela de marcaj niciun moment în această confruntare.

Staff-ul tehnic a rotit toți cei 11 jucători deplasați la Sibiu. Zece dintre ei au fost trimiși în teren în momentele importante ale partidei, fiecare aducându-și aportul, inclusiv pe tabela de marcaj.

Liderii CSM CSU Oradea în primul meci din 2020:

Eficiență – Dragan Zekovic (21)
Puncte – Kris Richard (17)
Recuperări – Aaron Broussard, Cătălin Baciu, Dragan Zekovic (câte 7)
Pase decisive – Kris Richard, Aaron Broussard (câte 4)
Intercepții – Kris Richard, Aaron Broussard (câte 4)
Capac – Cătălin Baciu, Dragan Zekovic (câte 1)
Plus/minus – Dragan Zekovic (30)
Minute – Aaron Broussard (32:06)

Sean Barnette (răcit) și Bobe Nicolescu (accidentat) au absentat din angrenajul CSM-ului. De notat că în acest meci Kris Richard a fost în teren în permanență alături de un alt jucător autohton (fie Giordan Watson, Tudor Fometescu, Edi Petrescu sau Cătălin Baciu).

CSM CSU Oradea are 10-2 la general și se situează pe locul al 2-lea în Liga Națională, după cea de-a 9-a victorie consecutivă în această competiție.

Urmează două meciuri pe teren propriu. Este vorba despre confruntarea cu Tsmoki Minsk (08.01, ora 19:00, în FIBA Europe Cup), respectiv SCM Timișoara (11.01, ora 19:00, în Liga Națională. Ambele partide sunt transmise în direct la DigiSport.