Liderii CSM CSU Oradea la victoria cu BC CSU Sibiu din FIBA Europe Cup

CSM CSU Oradea își ține suporterii cu sufletul la gură pe plan continental. Totodată, se pare că echipei îi face plăcere să petreacă timp suplimentar pe parchetul Arenei Antonio Alexe în arena internațională.

Campioana în exercițiu a României a disputat o repriză de prelungiri în manșa a 2-a a turului preliminar inaugural din Basketball Champions League, pe data de 20 septembrie anul curent, în compania lui Falco Szombathely. Atunci finalul nu a fost cel dorit de echipă și suporteri. Însă ceva mai bine de o lună mai târziu norocul a surâs roș-albaștrilor.

CSM CSU Oradea a debutat cu victorie în grupele FIBA Europe Cup 2019/20. Roș-albaștrii au jucat din nou o repriză de prelungiri. De această dată în compania lui BC CSU Sibiu, deținătoarea Cupei României și vicecampioana țării. Partida s-a încheiat cu scorul de 92-86, după ce la capătul celor 40 minute de joc scorul era de 80-80.

Învingătorii au avut procentaje superioare la două puncte și la linia de pedeapsă. Sibiul a replicat cu un procentaj net superior la trei puncte și cu un plus important la recuperare. CSM-ul a marcat mai mult pe contraatac (15-4), respectiv după posesie pierdută de adversar (18-14) și pe recuperare ofensivă (18-15). Unitatea a 2-a a bihorenilor a fost mai productivă (41-3), iar roș-albaștrii au marcat mai mult din spațiul de trei secunde (46-28).

Liderii echipei în acest meci au fost:

Eficiență – Nikola Markovic (22)
Puncte – Nikola Markovic (21)
Recuperări – Kris Richard (6)
Pase decisive – Aaron Broussard, Giordan Watson (7)
Intercepții – Aaron Broussard, Kris Richard (2)
Capac – Cătălin Baciu (1)
Plus/Minus – Tudor Fometescu (12)
Minute – Aaron Broussard (33:57)

CSM CSU Oradea are 1-0 la general, iar în etapa a 2-a din FIBA Europe Cup va juca în deplasare, cu Bahcesehir Koleji. Meciul se va disputa pe 30 octombrie anul curent, la Istanbul. Formația turcă a învins în deplasare, pe terenul campioanei Elveției, Fribourg Olympic, scor 76-60.

Se întâmplă pentru prima dată ca CSM CSU Oradea să câștige primul meci din faza grupelor în cupele europene. Anterior, roș-albaștrii au început duble eliminatorii cu victorie, dar niciodată nu au învins la primul joc disputat în grupele unei întreceri continentale. În prealabil, Oradea a pierdut cu Atomeromu Paks (2013/14, în EuroChallenge), BC Astana (2014/15, în EuroChallenge), Pinar Karsiyaka (2016/17, în Champions League), respectiv s.Oliver Wurzburg (2018/19, în FIBA Europe Cup).

Foto: Roby Boros / FIBA.basketball