Mai mulți juniori se alătură CSM CSU Oradea în pregătiri pentru noul sezon competițional

CSM CSU Oradea cooptează alți patru juniori în programul echipei de baschet masculin la startul pregătirilor pentru sezonul competițional 2020/21. Aceștia provin de la LPS Bihorul CSM Oradea.

Staff-ul tehnic al roș-albaștrilor, împreună cu cel administrativ au luat decizia de a-i aduce aproape de jucătorii cu experiență, pentru a deprinde cât mai multe din secretele pregătirii sportive premergătoare unui sezon competițional. Astfel, contingentul de juniori din lotul echipei orădene urcă la șase.

Alături de Vlad Marinău și Enzo Vescan, jucători ce au debutat pentru CSM CSU Oradea pe cale oficială în cursul sezonului 2019/20, la echipa de seniori vor veni și Luca Năstruț, Bogdan Creț, Denis Pătcaș și Raul Igna.

Luca Năstruț este născut în anul 2003. El măsoară 1.92 metri și se evidențiază în mod deosebit prin capacitatea de a arunca la coș de la distanță. El a fost vicecampion al României la U18 în sezonul 2018/19 și a participat la Campionatul European U16 masculin Divizia B – ediția 2019. Luca este născut la Satu Mare și provine dintr-o familie cu tradiție în jocul de baschet.

Bogdan Creț s-a născut pe 28 aprilie 2004, fiind originar din județul Mureș. El este stabilit în Oradea și a fost coleg de clasă cu Vlad Marinău. Creț are trei medalii de argint naționale, la categoriile U12, U13 și U14, respectiv bronz la U15. Bogdan a obținut calificarea în playoff-ul EYBL U14 și U15 (selectat în AllStar la U14, iar la U15 a fost MVP-ul echipei și MVP-ul turneului). De asemenea, are numeroase distincții individuale la turneele finale ale Campionatelor Naționale ale României.

Denis Pătcaș este născut pe data de 2 iulie 2004. El este unul dintre cei mai îndemânatici juniori din baschetul românesc, având numeroase calități din punct de vedere al tehnicii individuale. Denis a participat la numeroase competiții, cucerind aceleași medalii pe care le-a obținut colegul său de generație, Bogdan Creț. De asemenea, a fost unul dintre cei mai productivi jucători al LPS Bihorul CSM Oradea în European Youth Basketball League.

Raul Igna este mezinul echipei. El s-a născut pe data de 11 mai 2005 și posedă calități fizice remarcabile pentru jocul de baschet. Raul a participat la competiții alături de generația 2004. Astfel, el a cucerit medalia de arbint la CN U14 și CN U15 masculin în precedentele două sezoane. În actualul a participat la CN U16, respectiv în European Youth Basketball League.

De notat că Pătcaș, Creț și Igna au participat la Turneul international Balkanic Next Star, pentru echipa națională U15 a României, în luna decembrie a anului 2019. În plus, ei au fost cei mai productivi jucători ai LPS Bihorul CSM Oradea în campania EYBL din sezonul 2019/20.

Cei patru se vor alătura lui Vlad Marinău și Enzo Vescan, respectiv celorlalți jucători de la echipa de seniori de la începutul pregătirilor pentru sezonul competițional 2020/21. Vorbim despre șase tineri ce pot reprezenta viitorul baschetului orădean.