Marinău, Năstruț și Schmidt au participat la redutabilul turneu Adidas Next Generation de la Belgrad

Trei juniori de la CSM LPS Bihorul Oradea au participat, alături de U-BT Cluj-Napoca, la redutabilul turneu Adidas Next Generation Tournament de la Belgrad (Serbia). Evenimentul a fost organizat sub egida Euroleague Basketball, fiind cea mai redutabilă competiție din Europa destinată juniorilor.

Cei trei jucători de la CSM LPS Bihorul care au evoluat la acest eveniment sunt Vlad Marinău, Luca Năstruț și Marian Schmidt. Ei s-au alăturat echipei antrenate de către Milorad Perovic și Horia Pascu, antrenându-se alături de U-BT U18 timp de câteva zile înaintea participării la turneul din capitala Serbiei.

Rezultate înregistrate de U-BT Cluj-Napoca în cadrul amintitului eveniment:

  • vs Steaua Roșie Belgrad (SRB), scor 53-89
  • vs Partizan Belgrad (SRB), scor 73-84
  • vs Maccabi Tel-Aviv (ISR), scor 73-82
  • vs Lokomotiv Kuban Krasnodar (RUS), scor 67-71

Iată linia statistică a celor trei jucători de la CSM LPS Bihorul Oradea în cadrul redutabilului turneu de la Belgrad:

  • Vlad Marinău – 4 meciuri, 4 titularizări, 27:00 minute pe meci, 6.5 puncte, 4.5 pase decisive, 2.1 recuperări, 1.5 intercepții și 3.3 posesii pierdute, 4.5 la eficiență.
  • Luca Năstruț – 4 meciuri, o titularizare, 21:05 minute, 3.0 puncte, 1.5 recuperări, 1.0 pase decisive, 0.8 intercepții și 1.5 posesii pierdute.
  • Marian Schmidt – 4 meciuri, venit de fiecare dată de pe bancă, 10:11 minute, 3.5 puncte, 0.3 recuperări și 0.3 intercepții, 3.5 la eficiență.

Fără îndoială a fost o experiență extrem de utilă și de relevantă pentru tinerii baschetbaliști români. Evenimentul din Serbia a oferit șansa compatrioților noștri de a juca în compania unor adversari de certă valoare și cu perspective clare în ceea ce privește o carieră profesionistă în baschet. Pe această cale transmitem felicitări clubului U-BT Cluj-Napoca pentru participarea la acest eveniment, precum și mulțumiri pentru șansa oferită tinerilor baschetbaliști legitimați la CSM LPS Bihorul Oradea.