Meciul 60 în cupele europene aduce calificarea în sferturile de finală ale FIBA Europe Cup

Meciul cu numărul 60 disputat de CSM Oradea pe plan continental în baschetul masculin a intrat în istorie. Roș-albaștrii au învins BC Dnipro, al 2-lea oponent din Ucraina întâlnit de-a lungul participărilor internaționale.

Confruntarea de miercuri (23.03) s-a încheiat cu scorul de 78-72 în favoarea CSM-ului. A fost un meci cu cinci schimbări la conducere, Dnipro având inițiativa timp de 14 minute, iar orădenii s-au aflat în avantaj timp de 23 minute. Bihorenii au fost conduși cu un maxim de șapte lungimi, iar avantajul maxim a fost de 12 puncte.

Aceasta este a 24-a victorie europeană din totalul de 60 meciuri jucate și este un succes ce aduce formația orădeană în sferturile de finală ale FIBA Europe Cup. Este cel mai bun rezultat al CSM Oradea în această competiție, fiind unul prin care egalează rezultatul lui U-BT Cluj-Napoca din sezonul precedent. Energia Târgu Jiu rămâne echipa cu cel mai bun rezultat în această întrecere, obținut fiind atunci când numele întrecerii era altul (EuroChallenge), consemnat în urmă cu șase ani.

Iată bilanțul detaliat al CSM CSU Oradea pe plan continental:

  • FIBA EuroChallenge – 3 victorii, 9 înfrângeri
  • Basketball Champions League – 10 victorii, 12 înfrângeri
  • FIBA Europe Cup – 11 victorii, 15 înfrângeri

Așadat, CSM Oradea are o rată de succes de 40% în competițiile continentale.

Următorul meci în arena internațională este programat pentru ziua de joi (25.03), ora 19:00. Adversar este Una Hotels Reggio Emilia. Confruntarea are loc la Arena Antonio Alexe și va fi transmisă în direct la DigiSport 3 și pe FIBA YouTube.

Foto: Roby Boros

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *