Meciul 70 în cupele europene pentru echipa de baschet

Baschetul orădean ajunge la un moment aniversar. Cu ocazia startului celei de-a 2-a faze a grupelor din FIBA Europe Cup – ediția 2021/22, CSM Oradea dispută cel de-al 70-lea meci oficial în cupele europene.

Debutul absolut în arena internațională într-o competiție oficială s-a consemnat pe data de 5 noiembrie 2013, la Paks (Ungaria). CSM-ul a evoluat în EuroChallenge (12 meciuri), Basketball Champions League (22) și FIBA Europe Cup (35).

Roș-albaștrii au 29 victorii și 40 înfrângeri în cupele europene. De asemenea, CSM Oradea se află pentru a 3-a oară consecutiv între primele 16 echipe ale FIBA Europe Cup.

De-a lungul celor opt ani scurși de la debutul echipei în plan internațional, CSM Oradea a jucat în 18 țări și a întâlnit 31 echipe de club diferite. Adversarii întâlniți în această perioadă au provenit din Ungaria, Turcia, Rusia, Kazahstan, Slovacia, Bulgaria, Israel, Franța, Italia, Finlanda, Ucraina, Germania, Olanda, România, Elveția, Belarus, Polonia și Portugalia.

De notat că Avtodor Saratov este oponentul cel mai des întâlnit. CSM-ul a jucat cu echipa din Rusia de patru ori. Roș-albaștrii au întâlnit pe Balkan Botevgrad și BC CSU Sibiu de câte trei ori, ceilalți 28 oponenți fiind întâlniți fie o dată, fie de două ori.

Meciul cu numărul 70 în cupele europene aduce în fața echipei orădene cel de-al 32-lea oponent. Este vorba despre Benfica Lisabona. Meciul se dispută miercuri (08.12), ora 18:00, la Arena Antonio Alexe.