Melania Kokovay a fost nominalizată în colectivul tehnic al Programului Național de Selecție organizat de FR Baschet

Melania Kokovay, antrenoare în cadrul Academiei CSM Oradea, a fost nominalizată în cadrul colectivului tehnic care se va ocupa de selecția jucătorilor din generația 2008, masculin și feminin, la Programul Național de Selecție implementat de noua conducere a Federației Române de Baschet. Acest eveniment se va desfășura și perioada 3-10 septembrie anul curent, la Ploiești.

Născută pe 16 decembrie 1995, Melania a jucat baschet la nivel profesionist. Ea a deprins tainele jocului de baschet în Oradea, unde a evoluat pentru CSU Crișul la nivel juvenil. Apoi s-a alăturat lui CS Ball 6 Sfântu Gheorghe, echipă pentru care a evoluat în Campionatul Național U18 feminin.

Mela a debutat la nivel de seniori alături de Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, grupare petnru care a evoluat între 2012 și 2017. Ea a revenit la Oradea, unde în sezonul 2018/19 a jucat pentru CSU CSM Oradea, iar între 2019 și 2021 a activat pentru CSU Rookies Oradea. Ea are peste 150 meciuri jucate la nivelul primului eșalon baschetbalistic feminin al României.

De la întoarcerea la Oradea, în paralel cu activitatea de jucătoare, Melania Kokovay a făcut parte din colectivul tehnic al Academiei CSM Oradea. Ea a pregătit mai multe grupe la categoria de vârstă supusă Selecției Naționale pe care Federația Română de Baschet o organizează la începutul lunii septembrie anul curent.

Selecția Naționala U14 va debuta cu o primă fază de “Trial”, în perioada 3-5 septembrie 2021, în municipiul Ploiești. Apoi va avea loc o altă acțiune, de pregătire a sportivilor (masculin și feminin) selectați, care se va face în perioada 5-10 septembrie 2021, în aceeași locație. Colectivul tehnic al stagiului de selecție și pregătire va fi format din lectori FECC, antrenori pentru categoria U14 din Grecia, antrenori români cu rezultate bune în CN U13 și CN U14.

Programul Național de Selecție va fi proces continuu, următoarea acțiune fiind programată pentru luna octombrie 2021, într-o locație ce va fi anunțată ulterior.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *