Menora Mivtachim Arena va găzdui F4-ul FIBA Europe Cup

Final Four-ul FIBA Europe Cup – ediția 2020/21 se va desfășura în perioada 23-25 aprilie anul curent, la Tel-Aviv. Între protagoniste se numără CSM CSU Oradea, echipă ce va avea onoarea să joace în cea mai veche arenă special destinată jocului de baschet la cel mai înalt nivel.

Menora Mitvachim Arena este locul în care se va desfășura turneul final al competiției continentale. Cunoscută în trecut drept Nokia Arena, sala cu capacitate de 11.500 locuri, este cunoscută drept templul jocului de baschet din Israel – țară în care această disciplină sportivă este religie. Sala a fost construită și dată în folosință în 1963, fiind locul în care s-au consemnat marile succese ale celebrului baschet israelian.

Această sală a găzduit numeroase confruntări baschetbalistice legendare și este locul în care își susține meciurile de pe teren propriu mândria Israelului din punct de vedere sportiv și nu numai, Maccabi Tel-Aviv.

Cele mai importante evenimente găzduite la această sală:

  • Final Four-ul Euroligii masculine în 1994
  • Final Four-ul Euroligii masculine în 2004
  • FIBA EuroBasket 2017
  • Jocurile oficiale ale echipei naționale de baschet masculin a Israelului

Fără îndoială este cea mai renumită sală în care CSM CSU Oradea a avut oportunitatea să joace în istoria sa de aproape 18 ani.

FIBA Europe a anunțat modificarea locului de desfășurare al Final Four-ului în cursul zilei de marți (06.04). Inițial turneul ar fi trebuit să se desfășoare la Shlomo Group Arena, sală cu capacitate de 3.000 locuri, în care evoluează Hapoel Tel-Aviv.

Final Four-ul FIBA Europe Cup – ediția 2020/21 se desfășoară în organizarea BC Ironi Ness Ziona, cu aportul consistent al Federației Israeliene de Baschet, respectiv cu contribuția consistentă a autorităților din această țară.

CSM CSU Oradea se duelează cu Arged BMSlam Stal Ostrow în semifinale, programate a se desfășura pe 23 aprilie anul curent. În cealaltă semifinală se întâlnesc BC Parma și Ironi Ness Ziona. Finala și meciul pentru locul 3 se vor desfășura în 25 aprilie.

Important de menționat este faptul că accesul publicului va fi permis la acest eveniment. Pe de altă parte, turismul este oprit în totalitate la această oră pe teritoriul Israelului, astfel încât singurii suporteri care vro avea acces în legendara Menora Mivtachim Arena sunt cei localnici.