Mihai Dringo a obținut două performanțe de excepție la Campionatul Balcanic de Atletism în sală

Mihai Dringo a obținut două performanțe de excepție la Campionatul Balcanic de Atletism în sală – ediția 2022. Evenimentul s-a desfășurat sâmbătă (05.03), la Istanbul (Turcia).

Sportivul legitimat la CSM CSU Oradea, antrenat de Robert Olah, a ocupat locul 3 în proba de 400 metri plat. El stabilit un timp de 46.79 secunde. Acesta reprezintă un nou record național absolut la categoria tineret (U23).

Dringo a câștigat medalia de aur în proba de 4×400 metri. Ștafeta României a oprit ceasul la 3:10.38 minute, trecând prima linia de sosire. Dringo a făcut echipă cu Andrei Niculiță, Denis Toma și Robert Parge. Acesta este, de asemenea, un record național absolut la nivel de seniori.

Notabil este faptul că prin acest rezultat, ștafeta de 4×400 metri a României a obținut calificarea la Campionatul Mondial de sală. Evenimentul va avea loc în perioada 18-20 Martie anul curent, la Belgrad (Serbia).

Delegația României a totalizat două medalii de aur și alte trei de bronz, clasându-se pe locul al 2-lea în clasamentul pe națiuni. Turcia a fost prima, iar Serbia a 3-a.