Ne alăturăm campaniei de strângere de fonduri pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea

CSM Oradea se alătură campaniei de strângere de fonduri pentru sprijinirea Spitalului Clinic Județean de Urgență Oradea în vederea achiziționării echipamentelor medicale necesare în prezent, în lupta împotriva noului coronavirus (COVID-19).

Directorul CSM Oradea, Șerban Sere, a transmis următorul mesaj:

„Suntem cu toții împreună în această perioadă și demonstrând că suntem o comunitate unită de spirit civic vom reveni cu bine la zilele noastrefrumoase. Însă medicii sunt în prima linie și luptă pentru sănătatea noastră mai mult ca oricând. Le oferim tot suportul nostru și vă invităm și pe voi să vă alăturați luptei!”

Domnul doctor Gheorghe Carp, managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Oradea și coordonator al spitalelor din județul Bihor a anunţat că pe parcursul ultimelor săptămâni spitalele orădene au primit donaţii record care ajută la dotarea suplimentară a sistemului sanitar orădean, în contextul situaţiei actuale.

„Spitalele din Bihor au 75 de paturi de terapie intensivă, din care 60 sunt complet dotate cu posibilităţi de ventilaţie mecanică. Eşalonat vor veni încă 10 aparate, în aprilie, până la începutul lunii mai. De asemenea, s-au comandat materiale de protecţie, pe lună avem nevoie de zeci de mii de măşti speciale, de combinezoane. Dar deja primele echipamente au sosit, mâine vor ajunge peste 1.200 de salopete de risc biologic şi peste 2.000 de măşti. Necesarul lunar este de aproximativ 1,5 milioane euro. Le mulţumesc acelora care ne-au donat foarte mulţi bani, o surpriză foarte plăcută, sunt asociaţii, firme, persoane individuale. În 3 zile s-au strâns aproape 1 milion de lei, care au fost deja cheltuiţi pentru echipamente de protecţie, kituri de laborator”.

Numărul de cont unde se pot dona în continuare bani pentru spitalele locale este RO36BACX0000001189390001, deschis la banca Unicredit Bank SA, beneficiarul sponsorizării fiind Asociaţia „Sprijiniţi Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea”, tel.0259/434406, fax.0259/417169 (persoană de contact Maghiar Marcel, director economic, tel. 0770.319.165).