Proba feminină la Campionatele Naționale Individuale de Vară la tenis 16 ani – ediția 2020 a fost câștigată de Ștefania Bojica

Ștefania Bojica, de la Tenis Club 2000 București – Academia Sever Dron, a câștigat proba feminină la Campionatele Naționale Individuale de Vară la tenis – ediția 2020. Evenimentul s-a desfășurat între 25 iulie și 1 august, la Oradea.

Amintita sportivă a învins-o pe Alexia Anca Todoni, de la CSM Timișoara, în finala competiției. Scor: 7-5 și 6-3. Succesul Ștefaniei este surprinzâtor prin prisma faptului că ea nu a fost inclusă în lista capilor de serie la startul turneului. Ea a benenficiat de un wildcard pentru a fi înscrisă pe tabloul principal al competiției.

Anterior, Bojica a trecut de Patricia Goina, de la CSM Oradea, cap de serie numărul 2 la startul acestui eveniment. Născută pe data de 10 martie 2005, Ștefania este cu un an mai mică decât limita de vârstă maxim admisă la acest nivel competițional. Înaintea Campionatelor Naționale Individuale de Vară – 16 ani, Ștefania Bojica se situa pe locul 40 în clasamentul Federației Române de Tenis.

Podiumul la evenimentul organizat de CSM Oradea a fost completat de Maria Daciana Ciubotaru, de la CSM Focșani 2007. Aceasta a trecut de Alexia Iulia Mărginean, de la Dinamo București, cu 4-6, 6-3 și 6-1.

Partenerul oficial al evenimentului a fost compania RCS&RDS.

Foto: Roby Boros

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *